Instagram-användare kan nu filtrera kränkande ord från kommentarer till deras bilder

Instagram-undersökningsfråga som utplånade miljoner följare från konton

Instagram

Instagram är utan tvekan en av de mest använda fotodelningstjänsterna i världen. Under de senaste fem åren har den här tjänsten vuxit från att bara vara en ny start till att förvärvas av Facebook och växa upp för att vara värd för ett community som är 500 miljoner starkt. Naturligtvis, när du kör en tjänst som är lika stor som Instagram, blir missbruk ett problem. Instagram lanserade idag en ny funktion för användare som gör det möjligt för dem att filtrera kränkande ord ur kommentarer på sina bilder.

Kevin Systrom, medgrundare och VD för Instagram, skrev i ett blogginlägg att företaget arbetar för att skapa en kultur där användarna känner sig säkra att vara sig själva utan trakasserier. Det är därför Instagram tar detta steg för att se till att tjänsten förblir en positiv plats för människor att uttrycka sig.

Instagrams nyckelordsmodereringsverktyg är nu tillgängligt för alla användare. Tryck på kugghjulsikonen på din profil så ser du det nya kommentarverktyget. Den låter dig lista alla de ord som du tycker är olämpliga eller stötande. När du har skrivit in orden döljer Instagram automatiskt kommentarer som innehåller dessa ord från dina inlägg.

Företaget tillhandahåller en lista med standardord som många kanske tycker är stötande eller kränkande så att du antingen kan välja att använda det eller lägga till dina egna. Tanken här är enkel. Berätta för Instagram vilka ord du inte vill se i kommentarer på dina inlägg och det kommer att se till att du inte behöver se dem.

Systrom erkänner att även om dessa verktyg inte är den enda lösningen för det komplexa problemet med onlinemissbruk är det ändå ett positivt steg mot att se till att Instagram förblir en positiv plats för alla användare.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Instagram.