Instagram Fotokarta är inte mer

Instagram-undersökningsfråga som utplånade miljoner följare från konton

Instagram
Instagram har lagt till några nya funktioner som ett berättelseläge som ser ut som om det togs direkt från Snapchat och möjligheten att äntligen zooma in på foton. Idag tar det bort en funktion som har funnits i apparna under mycket lång tid. Instagram Photo Map, funktionen som låter människor se var i världen en användares Instagram-inlägg kom ifrån, har nu tagits bort.

Instagram bekräftar att det gradvis börjar ta bort Photo Map-funktionen för användare över hela världen för ungefär en vecka sedan. Om du kan komma åt Photo Map just nu vet du att det bara är en tidsfråga innan funktionen tas bort.

Men Instagram tar inte bort platsinformation helt, så det kommer att vara möjligt för användare att hålla reda på platserna från vilka de postade till fotodelningstjänsten.

Det Facebook-ägda företaget förklarar enkelt anledningen till varför det tar bort Photo Map-funktionen. Anledningen är att den här funktionen ”inte användes i stor utsträckning”, så det är inte längre meningsfullt för Instagram att hålla den kvar.

Instagram säger att de har beslutat att ta bort den här funktionen och “fokusera på andra prioriteringar.” Som tidigare nämnts kommer användarna fortfarande att kunna se platstaggar på enskilda inlägg.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om appar och Instagram.