Instagram ger kommentarmoderering till affärssidor

Instagram ger kommentarmoderering till affärssidor

instagram-modereringInstagram tillåter kommentermoderering till en viss grad. Användare kan radera kommentarer som läggs upp på sina foton och rapportera vissa kommentarer såväl som de tycker är stötande. Detta är dock en manuell uppgift som innebär att om du är den typ som har hundratals eller tusentals kommentarer kan det vara mycket tråkigt.

Den goda nyheten är att Instagram vet detta och sedan dess har lanserat verktyg för kommentermoderering. Men för närvarande verkar det som om den här funktionen endast är tillgänglig för sina affärssidor, förmodligen som ett sätt att försäkra företag att Instagram kan vara en säker och hälsosam plattform för deras varumärke / produkter.

Som du kan se på skärmdumpen ovan, med tillstånd av TechCrunch, verkar moderationsverktyget vara ganska enkelt och enkelt. Om du slår på den kommer Instagram att försöka “Blockerar kommentarer med ord eller fraser som ofta rapporteras som stötande från att visas i dina inlägg.” För tillfället måste användarna förlita sig på att Instagrams system är tillräckligt smart för att veta vad de ska blockera.

Som TechCrunch påpekar, bleknar detta jämfört med några av de tredje partens chefer för sociala medier som tillhandahåller mer robusta verktyg, men vad det gäller inbyggda funktioner är detta ett steg i rätt riktning. Inget ord om eller när Instagram planerar att rulla ut det till vanliga användare, men vi är säkra på att det här är en funktion som alla andra inte skulle ha något emot.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om appar och Instagram.