Instagram kan vara ett verktyg för att öka intresset för Paris museer

Instagram kan vara ett verktyg för att öka intresset för Paris museer

paris-instagramDet var just igår som vi gav dig besked om hur Instagram har presenterat en ny ikon såväl som appdesign, och här är vi med en offentlig institution som ser på Instagram som en del av deras ansträngningar att öka antalet besök. Man skulle tro att Paris inte skulle ha några problem att dra in folkmassorna till sina många museer, men ju mer desto bättre, eller hur? Paris Musées som övervakar 14 av stadens kommunala museer bestämde sig för att utnyttja Instagram och dess påverkare för att öka museets närvaro.

I själva verket har Paris Musées redan beställt 10 Instagrammers från en rad konstbakgrunder att återskapa klassiska verk i sin helt egen stil. Den här kampanjen var en som föddes tillsammans med den digitala byrån Kindai och använde solid data om sociala mediernas inflytande för att säkerhetskopiera en ganska revolutionerande metod.

Det verkar som om i Frankrike kulturinstitutioner hade mest nytta av ett associerat Instagram-inlägg, vilket utgjorde cirka 53% av relaterade Instagrammer-besök. Naturligtvis kommer dina egna selfies med Mona Lisa inte att skära senap alls, och med en sådan idé, om den visar sig vara effektiv på lång sikt, kan den bara implementeras i olika länder och över olika kulturer också.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Instagram. Källa: engadget