Instagram korsar 500 miljoner användare

Instagram utvecklar ett säkrare autentiseringssystem utan sms-tvåfaktorer

instagram-ikoner - 01

Instagram har nått en stor milstolpe. Det har meddelat idag att milstolpen på 500 miljoner aktiva användare per månad har uppnåtts med 100 miljoner av de månadsanvändarna som kommer från USA. Själva numret avslöjar inte hur många av dessa användare som spenderar tid på Instagram varje dag, men det finns ett nummer för det själv. Instagram har sagt att nu använder cirka 300 miljoner människor världen över sin tjänst varje dag.

Det är en enorm prestation för den här tjänsten som har vuxit betydligt de senaste åren, särskilt den förvärvades av Facebook. Det är säkert på väg att bli nästa Facebook-ägda fastighet som har en miljard användare varje månad.

Instagrams globala användarbas har fördubblats under de senaste två åren. Det nådde milstolpen på 400 miljoner användare i september förra året. Det tog Instagram nio månader att slå 400 miljoner från 300 miljoner användare som de hade tillbaka i december 2014.

Instagram har avslöjat att en typisk dag då cirka 300 miljoner människor är online ser mer än 95 miljoner foton läggas ut och cirka 4,3 miljarder bilder och videor som i genomsnitt gillas.

Det säger sig självt att Instagram kommer att fortsätta att jaga den bara miljontals användar milstolpe. Facebook har redan mer än en miljard användare och det gör WhatsApp, som också ägs av Facebook. Det är bara en tidsfråga innan Instagram går med i de tre kommaklubbarna.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Facebook och Instagram. Källa: blog.instagram