Instagram lanserar verktyg för att rapportera inlägg om självmord / självskada

Instagram lanserar verktyg för att rapportera inlägg om självmord / självskada

instagram-självmord-förebyggandeSociala medier är ett utmärkt ställe att dela dina tankar och känslor oavsett hur mörka de kan vara. Men vid mer än ett tillfälle har vi sett hur vissa människor har delat tankar om självmord eller självskada på sociala medier, bara för att faktiskt följa upp dem senare, och detta är något Instagram vill förhindra.

Enligt en rapport från Seventeen verkar Instagram ha infört några nya verktyg som gör det möjligt för användare att rapportera inlägg om självmord eller självskada. När inlägget har rapporterats skickar Instagram ett meddelande till användaren som säger: ”Någon såg ett av dina inlägg och tror att du kan gå igenom en svår tid. Om du behöver support vill vi hjälpa till. ”

Naturligtvis kan Instagram omöjligt ta hand om varenda en av sina miljoner användare, så istället kommer företaget att ge dessa användare tillgång till olika resurser som kan hjälpa dem med deras problem. De erbjuder förslag som att prata med en vän eller till och med att kontakta en hotline som hanterar dessa situationer.

I slutet av dagen antar vi att det verkligen går ner för användaren att bestämma om de vill acceptera den hjälp som har utökats, men för dem som känner att det inte finns någon väg ut, förhoppningsvis kommer Instagrams nya verktyg att få dem att känna har några alternativ att överväga.

Enligt Instagram Chief Operating Officer Marne Levine, ”Vi lyssnar på experter på psykisk hälsa när de berättar att uppsökande från en älskad kan göra en verklig skillnad för dem som kan vara i nöd. Samtidigt förstår vi vänner och familj vill ofta erbjuda support men vet inte hur man bäst kan nå ut. Dessa verktyg är utformade för att låta dig veta att du är omgiven av ett samhälle som bryr sig om dig, i ett ögonblick när du kanske mest behöver den påminnelsen. ”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om appar och Instagram.