Instagram nu på 5 miljoner användare

Instagram

InstagramFörra månaden rapporterade vi att Instagram växte med 1,2 miljoner användare per månad och låg på 4,25 miljoner användare. Visst nog, ett par veckor senare har tjänsten nu träffat 5 miljoner användare. Efter att ha funnits i bara 8 månader visar sig Instagram vara ett av de mest populära sociala nätverken genom tiderna. Med tanke på att det bara är tillgängligt på iOS-enheter. Det finns ingen Android-app, den kan inte heller användas på datorn – dess nätverk består helt av iOS-användare, vilket gör dess statistik ännu mer imponerande.

Det har cirka 95 miljoner bilder hittills, med 100 miljoner planerade att laddas upp inom de närmaste dagarna. När du jämför det med Flickr som tog två år att nå samma 100 miljoner fotomärken, kan du berätta att Instagram är på något stort här. Men Instagram tjänar knappast några pengar för tillfället: det har ingen reklam som de flesta gratisappar gör, och det betalar både värd- och lagringskostnader samt att hyra. Och med en personal på endast 4 personer vill de anställa fler personer för att hantera det enorma antalet konsumenter som använder tjänsten.

Det är osäkert hur företaget kommer att tjäna pengar i framtiden, men företaget kan eventuellt debitera över 2500 appar som använder sina API: er eller introducera annonser i tjänsten. Kanske kan det till och med ta ut medlemmar för premiumtjänster. Jag antar att vi får se. Under tiden, se upp för Android och webbaserade versioner av appen som är på gång men inte har en bestämd tidslinje. Instagram är tillgängligt gratis i Apple App Store.

Sparad i Apple> Mobiltelefoner> Webb. Läs mer om appar, Instagram, iOS, iPhone, foto och sociala nätverk.