Instagram ‘Stories’ lanserades, inte så annorlunda än Snapchat-berättelser

Instagram Testing A Fixed Stories Bar

instagram-berättelser-1
Instagram meddelade idag lanseringen av en ny funktion som heter “Berättelser” och om namnet låter bekant beror det på att det i grund och botten är detsamma som Snapchat Stories. Precis som Snapchat Stories möjliggör Instagram Stories att användare kan lägga upp bild- och videobildspel som försvinner efter 24 timmar. Instagram visar användarnas berättelser längst upp i flödet där de kommer att stanna i 24 timmar innan de försvinner för alltid.

Instagram-användare kommer att se historier från människor de följer i en stapel högst upp i deras flöde. När en av folket de följer publicerar något nytt får deras profilfoto automatiskt en färgstark ring runt den.

instagram-berättelser-2

För att se deras berättelse måste användarna bara trycka på deras profilfoto. Tryck en gång för att gå framåt eller framåt eller svep för att hoppa till en annan användares historia. Användare kan också knacka och skicka ett privat meddelande till personen som skapade berättelsen om de har något att säga om det. Det kommer inte finnas några gillanden eller offentliga kommentarer på berättelser som vanliga Instagram-inlägg.

Sekretessinställningar för berättelser kommer att vara desamma som kontots inställningar, så om kontot är inställt på privat kommer berättelsen bara att vara synlig för godkända följare. Användare har alltid möjlighet att dölja hela sin historia för alla de inte vill se, även om personen följer dem.

Instagram Stories kommer att rullas ut till alla användare under de kommande veckorna på iOS och Android.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Instagram. Källa: blog.instagram