Instagram tillkännager officiellt nya verktyg för företag

instagram business tools

instagram affärsverktygDet finns många företag som har konton på Instagram, vilket faktiskt är vettigt eftersom Instagram endast är för foton, vilket innebär att det skulle vara ett bra sätt att visa upp sina produkter som kläder, smycken eller mat, minus röran av text och annat objekt på flödet på Facebook som annars skulle kunna distrahera.

Men till skillnad från Facebook erbjöd Instagram aldrig några verktyg för företag, åtminstone tills nyligen där vi rapporterade att Instagram hade börjat testa företagsprofilsidor. Visar sig att företag inte behövde vänta länge eftersom Instagram officiellt har meddelat nya affärsverktyg riktade till användare som driver affärsprofiler på Instagram.

Dessa nya verktyg kommer i form av affärsprofiler där de får specialknappar som gör att kunder kan kontakta dem direkt via text, e-post eller ett telefonsamtal (just nu är det enda sättet att DM dem inom Instagram, eller starta en separat app till e-post). Det kommer också att ges insikter till företag för att få en uppfattning om vilka inlägg som fungerar bättre än andra, samt få en uppfattning om demografin hos publiken.

Det kommer också att finnas möjlighet att marknadsföra vissa inlägg som ber användarna att vidta åtgärder, som kanske att reservera / förbeställa ett objekt, eller att rösta på en design och så vidare. Dessa verktyg förväntas börja rulla ut för användare under de kommande månaderna och kommer att ta sig till regioner runt om i världen i slutet av året.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om appar och Instagram.