Instagramanvändare kan nu posta liggande och stående album

Instagramanvändare kan nu posta liggande och stående album


Instagram gav sina användare möjligheten att ladda upp album tidigare i år. Det gav den här funktionen till alla användare efter att ha begränsat den till annonsörer i över två år. Instagram meddelade idag att de förbättrar albumfunktionen genom att göra det möjligt för användare att ladda upp foton i det format de väljer.

Det har varit möjligt att publicera flera bilder som en del av ett enda inlägg, men användarna fick bara lägga ut foton i kvadratformat, vilket var fallet med Instagram från tidigare år.

Det förändras från och med idag. Instagram tillåter nu användare att lägga upp porträtt- och liggande foton i albumet. Det kommer inte längre att beskära fotona till en kvadrat när albumet publiceras i ett enda inlägg.

Det verkar dock finnas en varning. Användarna måste bestämma vilket format de ska använda för albumet och sedan hålla fast vid det. Ett album kan inte ha porträtt- och liggande foton. Det kan bara ha ett format i det, antingen stående eller liggande.

Det är en mindre detalj men ändå är det en viktig detalj. Instagram begränsar fortfarande det maximala antalet bilder i ett album till 10. Ändringen har rullats ut idag så att du kan aktivera Instagram-appen på din handenhet just nu och kolla in den.

Från och med idag kan du välja liggande och stående format när du delar flera foton och videor i ett inlägg. pic.twitter.com/Lg1wiuRzxT

– Instagram (@instagram) 29 augusti 2017

Arkiverad i mobiltelefoner. Läs mer om appar och Instagram.