Instagrams nya algoritmiska flöde börjar rulla ut i USA

Instagram-undersökningsfråga som utplånade miljoner följare från konton

InstagramFör ett par månader sedan meddelade Instagram att de kommer att ta en ledtråd från Facebook och rulla ut ett nytt flöde baserat på inlägg som de tror kan vara det mest relevanta för dig (baserat på vem du följer, naturligtvis). Just nu baseras flödet på det senaste längst upp och kommer senare när du rullar ner.

Mer än 100 000 människor framställde Instagram för att inte gå igenom det, eller åtminstone ge dem möjlighet att inaktivera det, men tyvärr har deras grunder sedan fallit på döva öron. Enligt rapporter verkar det som om Instagram har börjat lansera sitt nya algoritmiska nyhetsflöde i USA, men som det ser ut har inte alla fått det ännu.

Vissa användare rapporterar att deras flöden har förändrats och vi förväntar oss att det så småningom kommer att ta sig till andra användare också. Det har rapporterats att Instagram redan hade lanserat dessa förändringar till andra marknader som Singapore och Nya Zeeland förra månaden, så det ser ut som att det har beslutat att göra sin väg åtminstone.

Under tiden om du hellre inte vill missa inlägg från konton som du följer, gå vidare till deras profiler och aktivera aviseringar för dem, vilket innebär att om och när de lägger upp ett nytt foto får du besked istället för att ha den begravd under Instagrams nya flöde.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om appar och Instagram.