Instagrams nya ikon visade sig vara mer engagerande

Instagrams nya ikon visade sig vara mer engagerande

instagram ikon engagemangTidigare denna månad lanserade Instagram en uppdatering av sin app som introducerade en ny ikon och ett nytt gränssnitt. Inte mycket sa om det nya användargränssnittet, men det verkade som om många användare verkligen ogillade Instagrams nya ikon, med dussintals memes som gjordes med det. Adweek kallade det till och med ett av årets största designfel.

Men som det visar sig är det kanske inte. Enligt analys från Dragonfly, en app designad av Black Swan och forskare från Queen Mary University i London, verkar det som om Instagrams nya appikon trots den negativa feedbacken faktiskt visar sig vara mer engagerande än sin föregångare.

De förlitade sig på eye-tracking heatmaps för att komma till denna slutsats där de fann att den nya ikonen är 10% mer engagerande för det mänskliga ögat. Appen tyckte att den nya ikonen var mer slagkraftig tack vare användningen av ljusa lutningsfärger som avbröts av kamerans vita konturer, som drar ögat till mitten av den.

Om vi ​​pratar strikt om logotyper och deras engagemang verkar det som om andra större företag inte gjorde det så bra, som att Googles nya logotyp faktiskt fick en lägre salinitetspoäng än sin gamla logotyp. Ubers nya logotyp visade sig inte vara lika engagerande som den äldre designen, så i verkligheten verkar det som om Instagram gjorde ett bra jobb. Men design är konst och konst är subjektiv, så även om det kan vara mer engagerande antar vi att förstå om vissa användare inte uppskattar det ur estetisk synvinkel.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om appar och Instagram.