Intel förvärvar framgångsrikt Chip Maker Altera

Intel tar med ett klick CPU-överklockning med Performance Maximizer Tool

intel_signNär det gäller vanliga processorer som används i datorer är de flesta av oss förmodligen bara bekanta med två företag: Intel och AMD. Men det finns mindre kända chiptillverkare på marknaden som tillgodoser olika behov, varav en är Altera. Men i ett tillkännagivande från Intel har de framgångsrikt genomfört förvärvet av företaget.

Intels planer på att förvärva Altera tillkännagavs i maj tidigare i år, och det verkar som om regleringsorganen har gett sitt godkännande avseende förvärvet. För dem som inte känner till Altera och deras produkter kan vi inte säga att vi skyller på dig. Alteras produkter har vanligtvis hittats i enheter relaterade till nätverk.

Medan Intel har processorer som är inriktade på nätverk och servrar, som deras Xeon-sortiment, är en av Alteras fördelar att deras processorer kan omprogrammeras även efter att de lämnat fabriken. Detta innebär att de är mer flexibla och kan tillgodoses i olika behov och situationer.

Enligt Intel planerar de att fortsätta sälja både Intel- och Altera-processorer, men deras långsiktiga mål skulle vara att kombinera deras chipsets med Alteras teknik, något som utan tvekan skulle göra dem till en kraft att räkna med eftersom det skulle öka prestanda särskilt i uppgifter som ansiktsigenkänning, autonom körning och till och med maskininlärning.

Arkiverat i datorer. Läs mer om Intel.