Internet- och tv-säkring: vad finns det för dig?

Internet- och tv-säkring: vad finns det för dig?

Du är sannolikt en av tre typer av TV-tittare:

Du är en helt nöjd abonnent på kabel- eller satellit – eller till och med radio – TV. Du vill kasta upp varje månad när du ser din kabelräkning och önskar att du kunde klippa sladden, men du vet inte hur du skulle se alla dina favoritprogram. Du tittar aldrig på “TV” på TV: n. Allt du vill titta på, du tittar på på datorn.

Oavsett vilken av de tre kategorierna du hamnar i blir tillgången till Internet en integrerad del av TV-upplevelsen, antingen som kompletterande via en bärbar dator eller iPad i knät eller i allt högre grad via TV: n via en ansluten HDTV. Enligt Display Search kommer 17 procent av alla HDTV-apparater som säljs i år att vara anslutna; senast 2013 kommer en majoritet av HDTV-apparater att ansluta dig till Internet.

Även om du har en “dum” TV kan du komma åt nätet via en ansluten Blu-ray-spelare, varav de allra flesta är anslutna, eller en direktuppspelningsmedia som Apple TV, Roku, Vudu, Boxee, WD Live, NetGear och nyligen, två former av Google TV: tre Sony Bravia LCD HDTV och en Blu-ray-spelare, eller Logitech Revue Google TV-digitalboxen.

All den här anslutna hårdvaran är trevlig, säger du, men vad finns det att titta på, och ännu viktigare, kan jag klippa min kabelsladd? Svaren är: “nästan allt” och “inte riktigt”.

Bli ansluten

Åtkomst till webben på din TV är en idé nästan lika gammal som själva webben. Först kom WebTV 1996, vilket gjorde att du kunde surfa på nätet (om än riktigt långsamt) på din TV och skicka / ta emot e-post. WebTV följdes in på marknaden av AOLTV 2000, men produkten fungerade aldrig riktigt och AOL drog ur kontakten 2002. I oktober samma år kom en mer livskraftig PC-i-vardagsrummet, Microsofts Windows Media PC , säljs först av HP i tre modeller som kostar mellan 1 350 och 2 000 dollar.

Alla dessa försök var utformade för att ge en PC-liknande upplevelse till TV: n, ett koncept baserat på den felaktiga tron ​​att vi ville duplicera den kontorsbaserade två-fots interaktiva PC-upplevelsen i vår passiva 10-fots TV-vardagsrumsupplevelse.

En mer modern konvergens mellan web-TV och PC, med fokus på att föra multimediainnehåll från webben och våra hårddiskar till TV: n, började med Steve Jobs ‘bekanta “hobby”, AppleTV, i mars 2007, följt av liknande digitalboxar från Roku och Vudu i maj 2008.

Men det som verkligen tände på det vanliga konsumentintresset för smart TV var lanseringen av Yahoo! Widgetplattform för HDTV-apparater, först presenterad på Samsung Series 6000 och 7000 LCD HDTV-apparater i slutet av mars 2009, följt snabbt av andra Yahoo! Widgetaktiverade uppsättningar. Alla HDTV-tillverkare skapar nu anslutna TV-apparater med Yahoo! Widgets eller deras egen plattform.

Istället för PC-liknande aktiviteter som e-post och webbsurfning gav dessa nya anslutna HDTV och Blu-ray-spelare oss tillgång till musik och video – professionell (TV samt filmer från prenumerationsströmningswebbplatser som Netflix, CinemaNow och Blockbuster), användargenererade och våra egna – laddas ner eller strömmas från både webben och hämtas från våra egna datorer.

Men alla dessa TV / PC / Web-konvergensförsök behandlade traditionell TV-tittande som en sak och tittade på webb- eller PC-baserat streaminginnehåll som ett tillägg. Google TV är det första försöket att förena dessa hittills segregerade innehållskällor, men denna förening är fortfarande något mer PC- än TV-centrerad.

Inte så gratis webb-TV

Hjälper allt detta plötsligt tillgängliga webbaserade TV-innehåll dig att klippa kabeln? Nästan.

Nästan alla kabel- och TV-kanaler har en kompletterande webbplats där du kan hitta avsnitt av tidigare sänt innehåll, antingen klipp av, hela programmet eller båda. Tyvärr måste du vänta minst en dag eller längre tills en sändning publiceras online.

Eftersom internet vill att innehållet ska vara gratis tillhandahålls det mesta av detta TV-innehåll endast med begränsat kommersiellt avbrott, vanligtvis en enda 30-sekundersplats. Den enda frågan var hur man kunde hitta de program du ville ha.

I ett försök att hjälpa till med att organisera detta mångsidiga TV-innehåll lanserades Hulu-streamingtjänsten i mars 2008 med annonsstödt TV-innehåll från ABC, NBC och Fox. I januari förra året lanserade Boxee sin programvara för aggregering av TV-innehåll, som lade till sociala nätverk för att hjälpa dig hitta program som du och dina vänner rekommenderar. Medan Hulu och Boxee var utformade för att se TV på PC eller mobil enhet har båda gått mot att få sin tjänst till din HDTV. Det finns rykten om att Hulu kommer att läggas till Roku digitalbox någon gång i höst, och Boxee Box digitalbox är nu tillgänglig för förbeställning.

Google TV går samman ytterligare ett steg. Din kabel- eller satellitlåda ansluts inte direkt till en dum TV eller AV-mottagare utan till digitalboxen Logitech Revue eller Sony Internet TV Blu-ray-spelare. Tack vare denna sammankoppling låter Google TV-programvara dig nu göra en integrerad sökning – både din kabel- / satellitbox (inklusive en integrerad DVR) och webben samtidigt. En sökning efter ”CSI” ger till exempel resultat för visningstider, både på sändningar och på webbplatser.

Förvänta dig dock inte att annonsbaserat webbaserat TV-innehåll förblir gratis för dig länge.

Nu har du hört talas om scrummen mellan Cablevision och Fox, vilket har resulterat i att alla Fox-stationer på Blackvision-system i New York-Philadelphia-området har släckt. Detta är bara det senaste av ett ökande antal sådana tv-sändare / operatörstvister. Traditionella nätverksföretag, som står inför minskande reklamintäkter och ökade programmeringskostnader, och står inför konkurrens från originalprogrammering på ett ökande antal kabelkanaler som USA, HBO, TNT, Showtime och AMC, försöker pressa mer pengar från vanliga kabelabonnenter . Med tanke på behovet och önskan att öka intäkterna – trots allt spenderar dessa nätverks-TV-kanaler inte miljontals dollar per avsnitt för sin hälsa – det är osannolikt att “gratis” TV online förblir gratis länge.

I maj förra året presenterades Hulu Plus-tjänsten $ 9,99 / månad. Men alla utom Disney, av vilka Steve Jobs är majoritetsägare, och Fox har motstått Jobs 99-procentiga TV-uthyrning från iTunes, och tror att ett så lågt pris skulle utmynna lukrativa syndikeringsavtal. Nätverk vill helt enkelt inte sälja sitt dyra innehåll att producera.

En framtida möjlighet för webbaserat TV-innehåll, särskilt som återutsändningsavgift
strider mellan nätverk och kabel- / satellit-TV-operatörer eskalerar: en avgiftsstruktur baserad på när du tittar på en show – en minimal avgift för arkiverade program, en något högre avgift för program som nyligen sänds eller säsongen, en premiumavgift för att titta på showen simulcast med eller samma dag / natt som sändningsversionen. Även med dessa strömningsavgifter är det sannolikt att körsbärsplockat innehåll online är billigare än att betala ditt lokala kabelmonopol för 10 kanaler som du inte tittar på för den ena kanalen du gör.

Men med allt detta gratis (för närvarande) innehåll är det fortfarande en viktig anledning för att upprätthålla en grundläggande kabelanslutning: lokal programmering, särskilt nyheter och sport. Nästan alla lokala nyheter har tillhörande webbplatser; medan du kanske inte kan se de faktiska lokala nyheterna klockan 6 klockan online, deras webbplatser, mobilappar och Yahoo! med widgets kan du åtminstone hålla dig informerad. Eller så kan du helt enkelt ansluta en antenn för att få lokala HDTV-kanaler.

Sport är den största snubblan för att klippa kabeln. Det är sant att alla fyra stora professionella ligor – NFL, Major League Baseball, NBA och NHL – erbjuder onlinespelvisning via årligt abonnemang för mellan $ 100 – $ 200 per säsong. Men alla inkluderar lokala blackouts, vilket minskar deras kabelbytesvärde – men för $ 19,95 kan du köpa webbåtkomst till alla kommande MLB-ligamästerskap och World Series-spel utan blackout, sannolikt ett attraktivt alternativ till fans som påverkas av Fox / Cablevision mörkläggning. Om inte finns det alltid den lokala baren.

En ojämn visningsfest

Även om det är viktigt att spara pengar kan du vara försiktig med att klippa kabeln om du har gyllene ögon och platinaöron.

Först nyligen har de flesta nätverkssajter börjat göra sitt streaminginnehåll tillgängligt i 1080i eller till och med 1080p upplösning. Men högre upplösning betyder inte nödvändigtvis videokvalitet som motsvarar kabel eller satellit – digital komprimering kan försämra slutresultatet på din HDTV på storbildsskärm, och trådlös streaming av sådant högupplöst innehåll stannar ofta irriterande för buffring.


Gratis (kommersiellt) internetinnehåll är fortfarande till stor del i standarddefinition

Vad du förlorar mer är dock på ljudsidan. Med video så tjock bit data som rör sig genom sådana tunna bredbandsrör går hela surroundljud bort. Medan ljudet på den ursprungliga huvudinspelningen kan börja som 5.1, komprimeras det och kommer in i din hemapparat i två kanaler. Dolby Pro Logic II rekonstruerar denna tvåkanalsignal till någon form av faux surround.

Endast en set-top-box levererar helt diskret Dolby Digital 5.1 – Vudu, som använder Dolbys senaste Dolby Digital Plus-avkodning, som hävdar att den minskar bitar men bibehåller diskret femkanalsåtergivning. Dolby hoppas att andra digitalbox-tillverkare inkluderar Dolby Digital Plus-kodaren för att leverera fullständigt diskret surroundljud för alla TV-program och filmer online.

Och sällan träffas Twains

Klokt, och till skillnad från de första WebTV-försöken, försöker ingen av dessa digitalboxar att duplicera PC-upplevelsen. Ja, det finns multimedia- och meddelandeprogram som Flickr och Twitter tillgängliga på båda Yahoo! Widgetaktiverade HDTV-apparater och de flesta digitalstreamer-digitalboxar, men det du verkligen vill göra är att komma åt nätet medan du tittar på TV för att säga, handla till exempel eller kolla Wikipedia eller IMDb för information om en viss skådespelare eller ESPN om hur touchdown påverkar ditt fotbolls-fantasy-lag.

Men när du tittar på TV har du ingen tillgång till webben via din Roku / Vudu / et al. När du tittar på strömmande webbinnehåll från din Roku / Vudu / et al. Media streamer digitalbox tappar du din vanliga TV.

Google TV bryter igenom barriären och ansluter dessa muromgärdade trädgårdar, men till ett pris. Ja, du får en fullt fungerande webbläsare på din storbilds-HDTV och du kan se ett TV-program och surfa på webben samtidigt. Men Google TV: s “Dual View” är inte automatisk – du måste trycka på fjärrkontrollens Dual View-tangent innan du går till Google TV-startskärmen. Ännu värre, i Dual View förflyttas TV-bilden till en liten PIP i det nedre högra hörnet.

Yahoo! Widgets HDTV-apparater använder en annan samtidig TV-tittande / webbsurfning – widgets visas på en vertikal tredjedel av skärmen, men täcker den vertikala tredjedelen snarare än att trycka hela TV-bilden till en mindre men ändå synlig vy på de återstående två tredjedelarna av din HDTV-skärm.

Och även om det finns nästan 70 Yahoo! Widgets, ingen levererar webbaserad TV-programmering. Men under det senaste januari har Yahoo! öppnade sitt widget-utvecklingsprogramvarupaket för allmänheten. Under de kommande två månaderna har Yahoo! Widget SDK laddades ner mer än 4 000 gånger, vilket sannolikt innebär att hundratals nya widgets är på väg. Om dessa kommer att innehålla en Hulu eller Boxee eller nätverksspecifik TV-widget återstår att se.


Apple TV satsar på en all-streaming-modell

Boxee ger en riktig webbupplevelse och ett av de bästa användargränssnitten

Google TV fungerar med kabel och lör. lådor

Eftersom Boxee Box ännu inte är tillgänglig återstår att se om du kan surfa och se samtidigt eller inte.

Det finns en annan spärr för att njuta av en kombinerad webb- / TV-upplevelse: fjärrkontrollen. Fjärrkontrollerna Logitech Revue eller diNovo Mini och Sony Internet TV är QWERTY-centrerade. Det kan vara besvärligt att styra grundläggande volym / kanalfunktioner med en hand med fjärrkontroller för någon av dem. Båda saknar en traditionell numerisk knappsats 3 x 4 till avslappnade tumkanalnummer till kanalhopp. För att gå till en viss kanal måste du använda den numeriska raden QWERTY. Designers bör ta en lektion från mobiltelefoner och Vizio – en fjärrkontroll med en utdragbar QWERTY och standard enhands fjärrmatris på toppen – eller Boxees tvåsidiga fjärrlösning. Lyckligtvis är Google TV-fjärrkontrollappar för iPhone och Android mindre QWERTY-centrerade.

En effektiv textinmatningsmetod krävs fortfarande för en bra webbupplevelse

Men alla dessa experiment i webb / tv-konvergens försöker bara efterlikna traditionella upplevelser i nya former. I ett kommande inlägg undersöker vi hur smarta TV-apparater kombineras för att presentera helt nya TV-upplevelser.

Filed in Home> Top Stories> Web. Läs mer om Internet-TV, Smart-TV och TV.