Interpol vänder sig till AI för att hjälpa till att jaga barnporr på Internet

Patenttroll slutar betala Kaspersky för att lösa rättegång

ai-advokatAI kan användas för många saker, och nyligen fick vi veta att Facebook litade på det för att hjälpa till att flagga stötande livevideor. Amazon själva har också lanserat ett AI-baserat bildigenkänningsverktyg, så det är säkert att säga att användningen av AI ökar. Över på Interpol verkar det som att AI också används för att spåra barnpornografi på internet.

Teamet är utvecklat av iCOP (Identifying and Catching Originators in P2P Networks) och består av forskare från Lancaster University, tyska forskningscentret för artificiell intelligens (DFKI) och University College Cork, Irland. Det som gör att iCOP: s teknik skiljer sig från andra bildigenkänningssystem är att den kan identifiera nytt material, vilket i sin tur kan hjälpa myndigheter och brottsbekämpande myndigheter att spåra offer och gripa gärningsmännen.

Systemet prövas för närvarande i Lyon-regionen i Frankrike. På tal med WIRED sa Awais Rashid, professor vid Lancaster University, ”Det minskar omkostnaderna avsevärt för utredare. Istället för att behöva tråla genom ett stort antal bilder och videor för att identifiera nytt barnmisshandlingsmaterial får utredarna automatiserade matchningar som är mycket exakta. I praktiken betyder detta att utredare måste titta på ett litet antal bilder och videor snarare än tusentals. ”

Hittills har rättegången varit ganska framgångsrik finns det ett område som det har problem med, och det är den mörka banan, men det är ett område som iCOP-teamet hoppas kunna undersöka i framtiden. Under tiden har verktygslådan redan gjorts fritt tillgänglig för brottsbekämpning.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om AI (Artificiell intelligens) och Legal.