IPhone 8 kommer enligt uppgift att ha en iPad-liknande docka

IPhone 8 kommer enligt uppgift att ha en iPad-liknande docka

Som det står sitter dockan på iPhone längst ner på startskärmen där den sträcker sig från ena änden till den andra änden. Men i en färsk rapport från Bloomberg verkar det som om Apple kan ändra det för iPhone 8, och att Apple faktiskt kan låna vissa designelement från iPad.

Rapporten hävdar att dockan för iPhone 8 faktiskt kan likna hur dockningen kommer att se ut och fungera på en iPad som kör iOS 11 (se skärmdump ovan). Precis som iPhone sträcker sig dockan på iPad just nu från skärmens ena ände till den andra, men med iOS 11 verkar det som om Apple har infört en flytande docka till iPad, och det kan också tas med över till iPhone 8.

Med iOS 11 på iPad kan användarna svepa uppåt på skärmen för att ta upp dockan, vilket verkar vara en bra idé för iPhone 8, som ryktas ha en helskärmsvisning och kommer att dike hemknappen. Det verkar också vara i linje med rykten om att Apple kommer att förlita sig på mer gestbaserade åtgärder för att interagera med enheten.

Det återstår att se hur det kommer att fungera, men med rapporter som hävdar att vi kommer att se iPhone 8 lanserades den 12 september antar vi att vi inte kommer att behöva vänta mycket längre för att ta reda på hur det fungerar.

Sparad i Apple> Mobiltelefoner> Rykten. Läs mer om iOS, Ios 11, iPhone och iPhone 8.