iRacing virtuella Indy 500-finaler som streamas live online och på jumbo-tron-skärmar

iRacing.com Indy 500

iRacing.com Indy 500

När vi närmar oss finalen i årets Indy 500-lopp, växlar en annan delmängd av racers upp för att kliva in i banan också – om än praktiskt taget. iRacing.com har meddelat att dess årliga Indy 500-tävling online kommer att sändas på storskärmen i år. Keyboardracers hemma har en chans att vara en superstjärna utanför sina egna sovrum eller vänkrets.

IRacing-spelet Indy 500-spelet som har Indy-spåret modellerat efter det 2,5 mils ovala spåret i Indianapolis spioneras för att vara en exakt rekreation av den riktiga saken. Med orden från iRaces marknadschef Otto Szebeni ligger banan inom två millimeter från den riktiga banan.

”Racers känner spänningen att verkligen köra på den historiska Indianapolis Motor Speedway. Medlemmarna i iRacing.com kan känna gummit greppa varje kurva och accelerationen på varje gång. Du kan till och med känna stötar på vägen som faktiskt befinner sig på Indy 500-banan. iRaces virtuella racerbanor modelleras efter riktiga racerbanor med horder av data som samlats in från laserskanningar, inte GPS som många andra bilracingspel. Han sa att hans team tillbringade mer än en vecka på att skanna den 2 ½ mil ovala banan vid Indianapolis. Det är en dyr, mödosam uppgift, men äkthet är vad det handlar om, allt baserat på verkliga data. ”

Tävlingen har redan pågått i flera veckor och den närmaste finalen kommer att äga rum den 31 maj och kommer att direktsändas på iRacing.com och PSRTV.com. Folk på banan under finalen kommer också att kunna se loppet på jumbo-tron-skärmarna i och runt motorvägen. Det låter som det kommer att bli en spännande vecka för Indy Car 500 fans (både virtuella och verkliga) över hela världen. Gå till iRacing.com för mer information.

Sparat i Spel> Webb. Läs mer om bil, racing och virtuellt.