Isländsk popstjärns klänning är gjord av QR-koder

Isländsk popstjärns klänning är gjord av QR-koder

Island har en popstjärna, Kali, som liksom Lady Gaga är känd för sina upprörande dräkter, så istället för att klä sig i klänningar som har gjorts av kött, har hon istället bestämt sig för att ta på sig en klänning som inte bara är mindre av en ögonsår, men är också sammansatt av QR-koder, som hon hävdar kommer att göra det möjligt för fans att få bättre kontakt med henne.

Kali lät formgivaren Thorunn Arnadottir komma med den här klänningen som har en pärlstav QR-kod och döptes till “QR U?” Det var tydligen inspirerat av afrikanskt pärlarbete men använder istället Swarovski-kristaller för QR-koddesignen som faktiskt kan upptäckas av enheter som kan skanna QR-koder, som smartphones.

QR-koder länkar tillbaka till webbplatser och videor som relaterar till Steed Lord, musikgruppen som Kali är en del av. När allt kommer omkring, om fans kommer att ta dina bilder ändå, varför inte lägga till en helt ny nivå till den och ge dem mer än vad de förhandlade för. Om bara Lady Gaga skulle sätta på något lika användbart.

Arkiverat i Mobiltelefoner> Design> Webb. Läs mer om kameror, musik, Qr-kod, smartphones och webbplats.