James Cameron: Teaterupplevelse kan innehålla piratkopiering

music-piracy

musik-piratkopieringVarför piraterar människor filmer, programvara, spel, musik, böcker och så vidare? Det grundläggande svaret är att om du kan få det gratis, varför betala för det? Så betyder det att det inte finns något hopp om att utrota piratkopiering? Vi antar att det är omöjligt att eliminera det, men när det gäller innehållet anser regissören James Cameron att teaterupplevelsen är nyckeln.

På tal till Variety (via Torrent Freak) berörde Cameron flera ämnen, varav ett var relaterat till piratkopiering, där han uppgav att teaterupplevelsen kunde vara nyckeln till att innehålla piratkopiering, åtminstone vad gäller filmer. “Den största häcken mot piratkopiering är fortfarande heligheten i tittarupplevelsen i en biograf – när det gäller filmer.”

Han lägger till, “Med” The Walking Dead “eller något liknande är det inte det du säljer, men om vi pratar om filmer och teaterutställning är det fortfarande den största häcken mot att hålla det bra, göra det till en speciell upplevelse. [piracy]. ” Vi antar att Cameron gör en bra poäng.

Till exempel är filmer som Avatar nästan omöjliga att återskapa med ett hemmabiosystem, så att ge biogäster en anledning att betala för en biljett kan hjälpa till att begränsa piratkopiering. “Bara kollektivt måste industrin veta om vi inte lyckas skapa en förstklassig upplevelse i teatern, då kommer det Napster-liknande nedladdningsfenomenet att förstöra industrin.”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om filmer och piratkopiering.