Japan för att bekämpa piratkopiering på nätet med mänsklig personal

Japan för att bekämpa piratkopiering på nätet med mänsklig personal

en bitDu behöver inte riktigt åka till Japan för att veta att anime och manga är stora erbjudanden, inte bara i landet utan runt om i världen såväl som det har blivit något av ett globalt fenomen. Men med tanke på att många av oss inte talar eller läser japanska, har vissa användare använt olagligt rippade kopior som har subbats / dubbats på sitt modersmål.

Uppenbarligen passar detta inte den japanska regeringen som har förlitat sig på anime och manga som en av dess ekonomistimerande export, varför intressant nog istället för att förlita sig på högteknologiska algoritmer för att hantera online-piratkopiering, har de beslutat att återvända till att använda faktiska människor för att leta efter internet med olagligt uppladdade kopior av shower och serier.

Innan detta förlitade sig den japanska regeringen på programvara för att upptäcka piratkopiering, men eftersom pirater blev smartare när de räknade ut hur de skulle glida förbi programvaran genom att göra ändringar i deras uppladdningar, gjorde detta programvaran mindre effektiv än regeringen skulle vilja. Dessa mänskliga “piratjägare” kommer att vara att tråla forum och webbplatser där anime och manga laddas upp och delas olagligt.

Vi är inte säkra på om detta är mer effektivt eftersom människor bara kan göra så mycket, men samtidigt är människor uppenbarligen mer skickliga på att upptäcka när en fil har ändrats eller modifierats för att undvika programvara. Försöket att använda människor förväntas starta nästa vecka för att bevisa dess effektivitet.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Legal and Piracy.