Japan kan snart göra betalningar i räkningar i Bitcoin

Study Finds The Majority Of Bitcoin Trading Is A Hoax

bitcoin-plånbokBitcoin-kryptovalutan är lite kontroversiell, med vissa regeringar som inte är särskilt förtjusta i den eftersom den är svår att reglera på grund av dess digitala natur. Men det finns några som älskar det helt enkelt på grund av dess digitala natur. Kan det vara en ny form av valuta i framtiden? Kanske, och det ser ut som om Japan kan leda vägen.

Det lokala digitala valutaföretaget Coincheck har meddelat en ny tjänst där kunder i Japan snart kommer att kunna betala sina elräkningar via Bitcoin. Det kommer att vara det första i sitt slag i landet och det förväntas göras tillgängligt för kunder från och med november. För att uppmuntra användare att använda Bitcoin och att anta tjänsten kommer Coincheck att erbjuda kunder besparingar på sina räkningar, med upp till 6% i besparingar för “tunga användare”.

De har också samarbetat med Marubeni Power Retail Corporation, ett företag som driver flera kraftverk i Japan såväl som andra länder. Coincheck har till och med avslöjat att de planerar att erbjuda betalningstjänster för gas, vatten och mobildata, vilket innebär att invånare i Japan kan se fram emot att betala för sina andra räkningar i Bitcoin.

Det är en intressant idé och vi måste undra om andra regeringar i andra länder kan överväga att följa detta om denna strävan skulle bli en framgång, men vad säger du? Skulle du vara intresserad av att betala räkningar i Bitcoin (förutsatt att du äger några)?

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Bitcoin.