Japans premiärminister vänder sig till Mario vid OS: s avslutningsceremoni

Japans premiärminister vänder sig till Mario vid OS: s avslutningsceremoni

# Tokyo2020 förstärker redan spelet !!! pic.twitter.com/HBbDZCAztS

-. (@lmfaofa) 22 augusti 2016

Så OS 2016 i Rio har avslutats. Detta betyder att nästa gång vi kan se fram emot spelen kommer att vara 2020 där det kommer att hållas i Tokyo, Japan, något som vi är säkra på att många ser fram emot. Nu för att marknadsföra 2020-spelen verkar det som om Japan har gått ganska långt för att göra det.

En av dem involverade sin premiärminister, Shinzo Abe, som faktiskt sportade nog för att ta på sig en Mario-kostym som en del av kampanjen. I videon ovan visar den en reklamfilm för de olympiska spelen 2020, där den visar några japanska idrottare som deltar i olika sporter, samt att dra från japansk popkultur som har påverkat världen runt, nämligen genom videospel och anime.

Det finns en del av videon som visar Abe i sin bil som tittar på sin klocka och säger till sig själv att i denna takt kommer han att vara sen till OS. Han sätter på sin Mario-keps och springer ut där halvvägs genom Shibuya-korsningen, han får hjälp av en populär anime / mangakaraktär Doraemon som skapar de ikoniska gröna rören i Mario som transporterar honom till Rio.

Vi antar att det här är något du måste titta på för att verkligen uppskatta, och även om du inte gillar sport bör referenser till olika anime- och videospel fortfarande vara ganska underhållande.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Japan, Nintendo och Super Mario.