Japansk satellit saknas, dålig programuppdatering att skylla på

Japansk satellit saknas, dålig programuppdatering att skylla på

hitomi-satellitVi är säkra på att många av er har varit i fel slutet av en programuppdatering tidigare. Ibland kan en dålig uppdatering resultera i en buggyupplevelse som du kan leva med tills en patch släpps. Ibland är en uppdatering så trasig att den till och med kan leda till att din enhet brickar eller blir oanvändbar.

Men nästa gång du klagar över en dålig mjukvaruuppdatering kanske du vill tänka på Japans Hitomi-satellit som förlorades i rymden och för närvarande verkar det som om det finns spekulationer om att en dålig programuppdatering var skyldig. Låt oss inte heller glömma att detta var ett dyrt misstag eftersom satelliten kostade Japans rymdbyrå, JAXA, 285 miljoner dollar, 3 års planerade observationer och ytterligare 10 års vetenskaplig forskning. Typ av sättar det i perspektiv, eller hur?

Med detta sagt spekuleras det att dåliga data i en mjukvaruuppdatering kan bero på att satelliten försvinner, även om rymdorganisationen uppgav att de nu försöker undersöka saken helt efter att ha meddelat att de kommer att avbryta sina ansträngningar att försök att återställa satelliten, eller åtminstone bitar av den som nu flyter runt i rymden.

I ett uttalande publicerat av JAXA, ”JAXA uttrycker den djupaste beklagan för att vi var tvungna att avbryta ASTRO-H: s verksamhet och riktar våra mest uppriktiga ursäkter till alla som har stött ASTRO-H och tror på de utmärkta resultat som ASTRO-H skulle ge, till alla utländska och inhemska partners inklusive NASA och till alla utländska och japanska astrofysiker som planerade att använda observationsresultaten från ASTRO-H för sina studier. ”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Space.