Japanskt godis lär barn hur man kodar

Japanskt godis lär barn hur man kodar

Över i Japan har de ett särskilt konfektyr som heter Pocky som tillverkas av ett företag som heter Glico. De säljer dem också utanför Japan och några av er kanske till och med har konsumerat dem, men om du behöver ditt minne joggat är Pocky dessa små kexpinnar belagda i choklad.

Nu går godis och leksaker på något sätt hand i hand, och ibland gillar företag att lägga leksaker med sina sötsaker (läs Kinder Surprise), och det ser ut som att Glico har gjort detsamma, förutom att de istället för en leksak har försett barnen med ett utbildningsverktyg som syftar till att lära dem hur man börjar koda.

Dubbad Glicode, det här är en app som barn kan ladda ner till sina telefoner / surfplattor. Därifrån kommer de att kontrollera en karaktär men för att din karaktär ska komma dit du vill ha den måste du ange instruktioner som kan göras genom att placera godiset i en specifik ordning, förutsatt att de inte har ätit alla det då.

Det är en intressant idé, för att inte tala om det låter roligt och ett ganska gott sätt att hämta några nya färdigheter också. Vi är inte säkra på om det finns några planer på att lokalisera det för den amerikanska marknaden, men med tanke på att detta inte exakt är en ny idé finns det många alternativ där ute för föräldrar som kan vara intresserade.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om utbildning.