JK Rowling och Sony tar Harry Potter Books online

JK Rowling och Sony tar Harry Potter Books online

För ett par dagar sedan flöt en mystisk “Pottermore” -webbplats av JK Rowling om internet och av någon anledning ledde rykten och spekulationerna kring det till att många trodde att vi skulle se en Harry Potter-smartphone, vilket är bra exempel på varför du inte ska köpa in rykten. Det visar sig att Pottermore faktiskt är en webbplats som upprättats av JK Rowling och tillsammans med Sony kommer författaren att lägga ut e-böcker om Harry Potter-serien online till försäljning tillsammans med ljudböcker som finns på många språk.

Den goda nyheten är att den kommer att stödja en mängd olika plattformar, så om du äger Amazons Kindle borde du inte ha några problem att ladda ner och läsa e-boken på din enhet och samma sak gäller Apple iPad-användare, vilket är bra nyheter för dem som inte är fans av DRM (digital restriktionshantering) som hävdar att det är påträngande och obstruktivt. Intressant är att e-böckerna också kommer med en digital vattenstämpel som gör det möjligt för myndigheterna att identifiera vem e-boken tillhör, vilket kommer att bidra till att bekämpa eventuell piratkopiering genom att låta myndigheterna spåra tillbaka till den som läckt e-böckerna.

Webbplatsen kommer att lanseras i oktober med registreringar som börjar den 31 juli som är Harry Potters födelsedag. Bland de ursprungliga berättelserna kommer författaren JK Rowling också att lägga upp ytterligare berättelser från Harry Potter-världen, berättelser som hon påstod att hon har hamstrat under alla dessa år. Eftersom surfplattor och e-läsare börjar bli mer populära kan det vara ett bra sätt för föräldrar att läsa Harry Potter-berättelserna för sina barn på ett roligt och interaktivt sätt.

Arkiverat i Allmänt> Webb. Läs mer om e-böcker, iPad och Kindle.