Junaio 2.0: Augmented Reality Browser

Junaio 2.0: Augmented Reality Browser

Junaio 2.0: Augmented Reality Browser

[SXSW] Juanio 2.0 finns nu i Apple App Store, den uppdaterade versionen av webbläsaren augmented reality erbjuder nya funktioner som inomhusanvändning, ett nytt kanalkoncept, webb- och användarbaserade informationskanaler och ett öppet API för utvecklare. Sedan den första versionen lanserades i november 09 (läs artikeln av Dana Oshiro på RWW) ger Junaio information om intressepunkter (se bilden ovan), möjligheten att lägga till 3D-animationer och dela de redigerade bilderna via det vanliga sociala nätverket webbplatser.

Junaio 2.0: Augmented Reality Browser

De nya kanalerna gör det möjligt att ordna det platsbaserade innehållet mer effektivt med hjälp av en enkel kategoristruktur: Nyheter, kultur, shopping, spel, resor eller mat, till exempel, det hjälper användare att hitta de närmaste och bäst rankade restaurangerna (precis som Yelp men med 3D-salt och peppar) … Företag och företag kan skapa sina kanaler, de första partnerna är BART, en nationell transportbyrå i USA och Eventful. Med den populära webbplatsen Eventful, Eventful, kan användare upptäcka evenemangsplatser och information direkt från platsen på sin mobiltelefon (se bilder nedan). Individer kan också skapa sina egna kanaler för att dela sina meddelanden, 3D-objekt, information och rekommendationer.

Junaio 2.0: Augmented Reality Browser

Junaio 2.0 kommer att presenteras för första gången på SXSW, och om du ska, kan du prova Porter Novelli-märkta SXSW “scavengerAR” -jaktkanal när du är i Austin: deltagarna måste hitta ledtrådar i offlinevärlden i hela SXSW-arenor och samla in digitala föremål; vinnarna får priser. Det skulle vara kul att se om Junaio kunde kombineras med den iPhone-kontrollerade Parrot AR-drönaren som lanserades på CES, jag kunde vinna “scavengerAR” -jakten, flyga quadricopter från platser till platser och samla AR-artiklar snabbare än någon annan! Jag behöver bara en utvecklare …

Junaio 2.0: Augmented Reality Browser

En unik funktion är inomhusanvändningen, tack vare LLA-markörteknologin (patentsökt – se markören på bilden med draken), detta kommer att vara mycket användbart för museets kanaler, till exempel kommer besökare att rikta kameran på info bredvid utställningarna och läs information direkt på sin mobiltelefon. Som du kanske vet fungerar GPS inte inomhus.

Arkiverad i topphistorier> Webb. Läs mer om Augmented Reality (AR), webbläsare, platsbaserat och Sxsw.