Kanada och Australien drar sig ur OS i Tokyo 2020

Kanada och Australien drar sig ur OS i Tokyo 2020

På grund av utbrottet av coronavirus runt om i världen har många händelser som planeras att äga rum i år avbrutits. Även om det inte officiellt avbröts ännu rapporterades det tidigare i år att OS i Tokyo 2020 kunde vara på huggblocket. Som vi sa har ett officiellt beslut ännu inte fattats, men minst två länder kommer inte längre att delta i det.

Både Kanada och Australien har utfärdat separata uttalanden där de tillkännagav att de inte kommer att skicka sina idrottare till 2020-spelen. Enligt kanadensiska olympiska kommittén och kanadensiska paralympiska kommittén, ”Medan vi känner till de inneboende komplexiteten kring en uppskjutning, är ingenting viktigare än hälsan och säkerheten för våra idrottare och världssamhället. Det handlar inte enbart om idrottares hälsa – det handlar om folkhälsa. ”

Ian Chesterman, australiensisk lagkock de mission för Tokyo tillägger, ”Det är klart att spelen inte kan hållas i juli. Våra idrottare har varit fantastiska i sin positiva inställning till träning och förberedelser, men stress och osäkerhet har varit extremt utmanande för dem. ”

Med detta sagt verkar IOC överväga att skjuta upp spelen istället för att helt annullera dem. Organisationen hävdar att det skulle ”förstöra de 11 000 idrottarnas olympiska drömmar”, men när spelen kommer att skjutas upp återstår att se.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Coronavirus, Covid-19, Health and Sports. Källa: edition.cnn