Kanada vill införa säkra textzoner längs motorvägar

Florida kan helt förbjuda sms under körning

sms-körning-1Trots pengarna och ansträngningarna för att skapa medvetenhet om farorna med sms under körning, insisterar folk fortfarande på att göra det ändå eftersom de alla tror att det aldrig kommer att hända dem, åtminstone tills det gör det. Så vad händer när du får en text medan du kör? Det rätta att göra är att ignorera det tills du har kommit till din destination.

Men tänk om det är så viktigt att du inte kan vänta? Det visar sig att i Kanada diskuterar de idén om att skapa en säker textzon längs motorvägar. Kallas lagen om säkra textzoner, detta skulle skapa skapande av säkra och utsedda zoner längs motorvägar som förare kan dra över och stoppa sin bil för att skicka sina meddelanden.

Enligt Nipissing MPP Vic Fedele, ”Sms under körning utgör en stor risk för förare och de de delar vägen med. Safe Texting Zones Act skickar ett tydligt meddelande att det inte längre finns någon ursäkt för förare som hotar sig själva och de de delar vägen med genom att skicka SMS och köra. ”

Kommer detta att visa sig vara effektivt? Eller kommer förarna fortfarande att vara för lata för att dra över och sms? Vi antar att vi måste vänta och se hur effektivt det blir, men åtminstone på papper låter det som en bra idé, men vad säger du?

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om juridik och säkerhet.