Kanye West uppmanar Apple att köpa tidvatten

Kanye West uppmanar Apple att köpa tidvatten

Kanye West
Rapparen Kanye West är populär av olika anledningar, en av dem är de tweetstormar vi ofta bevittnar från honom. Det senaste riktar sig inte till någon kändis, det riktar sig faktiskt till Apple. Rapparen uppmanade Apple att köpa Tidal, den flygande musikströmningstjänsten som ägs av sin vän och rapmogul Jay-Z. Det förtjänar att nämna här att det har förekommit rykten om att Apple funderat över ett eventuellt förvärv av Tidal. Till och med Samsung ryktades vara intresserad av det vid en tidpunkt.

West anser att Apples rivalitet med Tidal – på grund av Apple Music – kommer att visa sig vara skadligt för musikindustrin, varför han uppmanar de två företagen att gå med på ett förvärv.

En av tweetsna som han skickade ut och bad Apples VD Tim Cook om att förvärva Tidal sa att “Apple ger Jay sin check för Tidal nu och slutar försöka agera som du Steve,” men jag är inte säker på om det kommer att passa bra med Cook.

Apple Music och Tidal kan vara konkurrenter i den bemärkelsen att de tävlar på samma marknad men den förra ligger långt före. Det har mer än 11 ​​miljoner betalande abonnenter medan Tidal hittills bara har kunnat få in 3 miljoner betalande abonnenter.

En av anledningarna till att Apple ansågs vara intresserad av att förvärva Tidal var tillgången på exklusiva, Apple skulle vilja ha de exklusiva på Apple Music för att bättre konkurrera med Spotify, som är dess främsta konkurrent på denna marknad.

Apple har inte uteslutit ett förvärv av Tidal ännu, men huruvida Wests tweetsstorm kommer att hjälpa det att göra sitt sinne återstår att se.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Apple Music, Kanye West och Tidal. Källa: twitter