Kickstarter har lyckats skapa över 300 000 jobb

Kickstarter Patrons finansierar de med djupare fickor

kickstarter-pantDå och då täcker vi projekt som lanserats på Kickstarter. Fördelarna med projekt på Kickstarter är att i stället för att en grupp människor beslutar om en produkt är livskraftig eller inte, överlämnas det till allmänheten vem produkten ska säljas till. Framgångsrikt finansierade projekt är vanligtvis ett tecken på att ja, detta är något folket vill ha.

Detta har i sin tur skapat massor av fantastiska nya produkter, som Pebble smartwatch och Oculus Rift. En bieffekt av dessa nya produkter är dock att den också har lyckats skapa massor av jobb. I en studie (via Engadget) av en viss professor Ethan Mollick från University of Pennsylvania verkar det som om Kickstarter hittills har lyckats skapa över 300 000 jobb.

Enligt Mollick är 283 000 dessa jobb deltidsjobb, medan 29 600 är heltidsjobb. Kickstarter har också framgångsrikt lett till skapandet av 8 800 företag. Naturligtvis har inte alla företag som skapats på Kickstarter varit framgångsrika. Vi har sett att många projekt inte når sina finansieringsmål.

Vi har också sett projekt som lät som drömprojekt och har haft stora framgångar bara för att krascha och brinna när de har kommit på marknaden. Men vi antar att det i slutet av dagen är bevis på att Kickstarter är en ganska livskraftig plattform om du vill lansera en ny karriär / produkt.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Crowdfunding och Kickstarter.