Kinas LeEco US-lansering förväntas i höst

LeEco lovar stora rabatter i alla hjärtans dag försäljning

leeco-2-pro-6

Det finns många mobila OEM-tillverkare i Kina som snabbt har gjort sig ett namn på den globala mobilmarknaden men inte många av dem har korsat haven för att komma över till USA. Det kan förändras inom en snar framtid eftersom ett av dessa varumärken förväntas starta butik i USA till hösten. LeEco förväntas lansera sina produkter i USA senare i år.

LeEco är en kinesisk smarttelefontillverkare som tidigare kallades LeTV, det beror på att företaget också erbjuder en videostreamingtjänst. Man tror att det också skulle ta tjänsten över till USA.

LeEcos online-videostreamingtjänst har för närvarande kinesiskt och indiskt innehåll, och om det vill expandera till USA måste det förbättra innehållsutbudet avsevärt för att tilltala kunder. Enligt rapporter talar LeEco med innehållsrättighetsinnehavare i landet för att få mer innehåll till sin videostreamingtjänst före den planerade lanseringen.

Företaget förväntas också börja sälja sina smartphones i USA. Ryktet säger att den första handenheten den kommer till staterna kommer att vara Max Pro som presenterades tidigare i år på Consumer Electronics Show 2016.

LeEco har redan cirka 400 anställda i USA och vid lanseringen kan arbetskraften utökas till så många som 1000 anställda över fyra västkustplatser.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Leeco.