Kinas UnionPay lanserar mobilbetalningstjänst i Nordamerika

Kinas UnionPay lanserar mobilbetalningstjänst i Nordamerika

unionpay
Ett av Kinas största finansiella nätverk har lanserat sin mobila betalningstjänst i Nordamerika idag. UnionPays QuickPass-mobiltjänst har tagits i bruk i Nordamerika idag. Det stöds av det tredje största betalningsnätverket i världen som bara ligger bakom marknadsledarna Visa och MasterCard. UnionPay-kort accepteras nu alltmer i andra länder än Kina.

UnionPay QuickPass finns redan på flera marknader utanför Kina, inklusive Singapore, Sydkorea, Taiwan och Australien. Lanseringen i Nordamerika är för närvarande begränsad till Kanada.

Användare kommer att kunna använda sina QuickPass-chipkort eller smartphones med appen vid kontaktlösa terminaler på otaliga handlare som inkluderar hotell, restauranger, stormarknader, butiker och närbutiker.

Ingen signatur kommer att krävas av kunder om de betalar mindre än 100 CAD med UnionPay-betalkort och ingen PIN-kod eller signatur krävs om transaktionsbeloppet är lägre än detta när du betalar med kreditkort.

Detta är UnionPays första mobilbetalning på den nordamerikanska marknaden och det har valt att börja med Kanada. Det återstår att se om och när tjänsten kommer att gå live i USA, hittills har det inte funnits någon indikation som tyder på att QuickPass skulle kunna gå live i USA inom en snar framtid, så jag antar att vi måste vänta och se hur det går.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om mobilbetalningar. Källa: prnewswire