Koden som tog Apollo 11 till månen är nu tillgänglig online

Koden som tog Apollo 11 till månen är nu tillgänglig online

apollo-11-kod
Den första månlandningen var ingen lätt prestation. Det var en ansträngning som innebar en avsevärd mängd tid och resurser. Tekniken var inte så avancerad på 1960-talet som den är idag, så det var lättare att säga än gjort att skapa ett programvarustyrningssystem för Apollo 11. Historik kommer att vittna om att det gjordes och nu kan du granska den biten av historia online. Apollo 11-vägledningsdatorkoden är nu tillgänglig online.

En tidigare NASA-praktikant har laddat upp hela Apollo Guidance Computer-koden till GitHub. Det är inte så att detta var någon superhemlig kod som aldrig var tänkt att offentliggöras.

Intresserade forskare har länge kunnat kolla in koden och se hur den gjordes då. Det var dock inte tillgängligt lika lätt som det är tillgängligt nu. Det finns några roliga strängar i koden som ”BURN_BABY_BURN – MASTER_IGNITION_ROUTINE.agc”

En av kodarna som arbetade med detta gömde till och med en del av Shakespeares verk i koden. Inget av detta är förvånande med tanke på att kodare fortfarande har samma vana att gömma saker i de otaliga rader de skriver bara för att få datorn att fungera. Det är fantastiskt att se att de som arbetar med en så stor uppgift lyckades ha en humoristisk känsla och få den att återspeglas i sitt arbete.

Om du är intresserad av att kolla in det kan du komma åt hela Apollo 11 Guidance Computer-koden på GitHub.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Apollo, NASA och Space. Källa: reddit