Kodning med Chrome-appen lär eleverna hur man kodar

Kodning med Chrome-appen lär eleverna hur man kodar

När det gäller att lära studenter att koda finns det olika appar och onlinekurser som kan göra det, men hej, det är alltid bra att ha fler alternativ, eller hur? Om du nu är student eller bara någon som vill lära dig att koda för webben finns det en app som heter Coding with Chrome som lär dig just det.

Enligt beskrivningen, “Kodning med Chrome är ett Beta-Google-projekt som ger en programmeringsplattform som fungerar offline. Studenterna kan programmera i Blockly, Coffeescript, HTML, JS med utdata till Logo Turtle och / eller anslutna leksaker (t.ex. Sphero, Lego Mindstorms). ” Det bör dock noteras att det fortfarande är i beta så det kan finnas några knep till det, men förutom att det verkar fungera bra.

Appen fokuserar på att lära elever hur man kodar via ett visuellt gränssnitt, långt ifrån de tråkiga dagarna där programmerare var tvungna att lära av tjocka böcker och koda via vanliga gränssnitt som Notepad eller DOS. Som beskrivningen noterar kommer kodning med Chrome att vara tillgänglig för användning offline, så även om du inte har en internetanslutning kan din utbildning fortsätta.

Appen är gratis att ladda ner, så om du är intresserad av att kolla in den och vad den har att erbjuda, gå vidare till Chrome Web Store för nedladdning eller titta på videon ovan för att få en uppfattning om vad du kan förvänta dig.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Chrome, Education och Google.