Kubanska regeringen har enligt uppgift filtrerat vissa textmeddelanden

Hur du skyddar dina Google-ark

IntegritetFöretag som WhatsApp är stolta över att ha kryptering från slut till slut, vilket innebär att även om meddelanden skulle fångas upp, kommer den som fångar dem inte att kunna dekryptera dem och läsa dem. Det betyder att om du är orolig för att din regering läser dina textmeddelanden är det troligen en bra idé att hitta och använda en säker plattform.

Men över på Kuba verkar det som om regeringen avlyssnar meddelanden och faktiskt hindrar dem från att levereras till deras avsedda mottagare, åtminstone enligt rapporter från den lokala bloggaren Yoani Sanchez och journalisten Reinaldo Escobar. Det verkar som om det finns vissa nyckelord som regeringen filtrerar efter.

Enligt Eliecer Avila, chef för oppositionens ungdomsgrupp Somos Mas, har cirka 30 nyckelord identifierats, såsom ”demokrati”, ”mänskliga rättigheter” och “Somos Mas”. ”Vi har alltid trott att texter försvinner eftersom leverantören är så inkompetent, då bestämde vi oss för att använda ord som störde regeringen. Vi upptäckte inte bara oss utan hela landet censureras. Det visar bara hur osäker och paranoid regeringen är. ”

Det är oklart hur länge dessa filter har funnits, men när man ombads att kommentera kunde Kubas statliga telekommunikationsmonopol ETECSA inte nås.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om integritet.