Kvinna stämmer föräldrar för att publicera barndomsfoton på Facebook

Användare kan nu beskriva sina kön på Facebook

facebook-följa uppDet har tidigare föreslagits att föräldrar inte ska vara så angelägna om att dela foton av sina barn och småbarn på sociala medier. Det finns olika orsaker till detta, till exempel integritet, att skydda dina barn från rovdjur, förhindra att ditt barns foto används på fel sätt och så vidare.

Men det verkar som om vi nu kan lägga till en annan anledning till listan: att förhindra att du blir stämd av ditt eget barn. En 18-årig kvinna från Kärnten, Österrike, stämmer tydligen sina föräldrar för att ha publicerat ”pinsamma” och ”avslöjade” foton av henne som växer upp på sociala medier.

Enligt en rapport från The Local hävdar kvinnan att hennes föräldrar delade cirka 500 bilder av henne utan hennes samtycke, allt från att hon fick blöjan bytt till pottövning och att dessa bilder tydligen har “brutit mot hennes rättigheter till ett personligt liv”. Kvinnan (som valde att vara anonym) sa, “De visste ingen skam och ingen gräns – och brydde sig inte om det var en bild av mig som satt på toaletten eller låg naken i min spjälsäng – varje scen fotograferades och publicerades sedan.”

Hon säger också att hon bad sina föräldrar att ta ner bilderna, men hennes pappa hävdar att sedan han tog dem äger han dem och han har rätt att använda dem som han vill. “Jag är trött på att inte ta mina föräldrar på allvar,” säger hon, varför det nu är en rättegång. Det låter som en ganska rörig situation men vad gör ni av det här?

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Facebook, Legal och Privacy.