Läckande toalett gör livet svårt för rymdstationsbesättningen

NASA och Tom Cruise arbetar tillsammans för att filma en film i rymden

Du kan föreställa dig att det inte är en promenad i parken att bo på den internationella rymdstationen. Du delar små utrymmen med andra astronauter, leveranser är begränsade och det finns ingen tyngdkraft. Det sista du vill ha är en läckande toalett men det är något som besättningen nu också har tålt.

Kommoderna som de använder på ISS är inte exakt de som vi använder här på jorden. De kostade faktiskt 19 miljoner dollar och levererades med rymdfärjan Endeavour 2008 efter att den tidigare fungerade fel.

Tror inte att de låter avfallet bara falla graciöst ut i rymden. Det är faktiskt förseglat och skickas tillbaka till jorden på ett lastfartyg som brinner upp vid återinträde. Urinen återvinns dock till dricksvatten.

En NASA-statusrapport nämnde att en läckande kommode spillde nästan två liter “vatten” i toaletten. En läckande kommode skulle vara tillräckligt dålig på din toalett här på jorden, men åtminstone kan du ta en slang till den och se allt tvätta bort i avloppet.

Besättningen ombord på den internationella rymdstationen har inte denna lyx. Enligt statusrapporten var de tvungna att rensa det spillda avloppsvattnet med handdukar medan de försökte åtgärda läckan. Ger dig en nyuppskattad uppskattning av astronauter, eller hur?

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om International Space Station och NASA. Källa: blogs.nasa.gov