Lady Gagas senaste album läckt ut av Amazon Echo

Lady Gaga

Lady Gaga
Lady Gagas senaste album heter Joanne och hon har gradvis retat några av de nya låtarna som ingår i denna skiva. Det är bara en av de kontrollerade utgivningsstrategierna som vi har sett artister anställa gång på gång, men Amazon Echo har avslöjat mer än vad hon skulle ha velat. Amazons smarta högtalare har faktiskt spelat förhandsgranskningar av outgivna låtar från Joanne.

Vissa Lady Gaga-fans som råkar ha en Amazon Echo-högtalare upptäckte att det var möjligt att be högtalaren att “spela Joanne av Lady Gaga” och det skulle följa genom att spela 30 sekunders förhandsvisning av låtar från hennes senaste album som inte ens har avslöjats ännu.

Detta trick fungerade bara med Amazon Echo eftersom det inte var möjligt att replikera resultatet på Amazons egen webbplats, Spotify eller Apple Music. Detta trick fungerade bara för de som finns i USA och har sedan dess skjutits ner. Echo kommer inte längre spela förhandsgranskningar av icke-släppta låtar.

Lady Gaga tillkännagav officiellt sitt nya album förra månaden. Det är uppkallat efter sin moster Joanne Germanotta, som dog från Lupus 19 år gammal redan 1974. Joanne kommer att släppas officiellt den 21 oktober.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Amazon Echo och Lady Gaga. Källa: bbc