Lås upp iPad utan att röra skärmen med ett Bluetooth-tangentbord

ipad keyboard trick 1

iPad-tangentbordstrick 1

När det gäller tricks relaterade till iOS finns det inget vi älskar mer än de som inte kräver någon extra tweak eller hack för att installeras och fungera utan mycket ansträngning från användaren. Ett särskilt knep relaterat till iPad har nyligen upptäckts av FinerThingsInTech som faller väl i denna beskrivning.

iPad är en utmärkt enhet för att arbeta med dokument medan du är på språng. Enheten blir ännu bättre när du ansluter ett Bluetooth-tangentbord till det. Genom att använda ett Bluetooth-tangentbord på din iPad kan du skriva utan att röra vid skärmen. Men om din skärm låses måste du röra vid skärmen för att kunna använda bilden för att låsa upp eller för att ange lösenordet, vilket kan vara lite irriterande.

Nu finns det ett sätt som du kan använda för att låsa upp din enhet utan att röra vid iPad.

Hur detta fungerar är ganska enkelt. Se till att du har aktiverat lösenord. Nu när din enhet låses medan tangentbordet är anslutet, ange bara lösenordet varefter skärmen slås på och enheten låses upp utan att behöva ange koden manuellt eller utföra glidning för att låsa upp.

Det är ett snyggt trick som gör jobbet och fungerar varje gång. Det är ett utmärkt tips för dem som använder ett Bluetooth-tangentbordstillbehör på sin enhet.

Tack