LeEco etablerar amerikanska högkvarter i Silicon Valley

leeco-silicon-valley-us-office

leeco-silicon-valley-us-officeUbergizmo-läsare känner verkligen till LeEco, ett företag grundat i Kina, tack vare produkter som den autonoma LeSee-elbilen eller smartphones som Le 2 Pro. Dessa två exempel visar bara en bråkdel av det imponerande antalet företag under LeEco-paraplyet. Företaget har nu ett amerikanskt huvudkontor och kommer att börja föra produkter till den amerikanska marknaden. ”Kunder kommer aldrig mer att nöja sig med mindre”, säger Chief Administrative Officer Shawn Williams (till höger på bilden).

Ligger på North First Street i San Jose, är LeEco HQ cirka 800.000 kvadratmeter och är hem för ~ 250 anställda nu. Detta antal beräknas växa till ~ 800 vid årets slut (ledtråd: om du är bra och letar efter ett jobb kan det nu vara en bra tid).

För dem som inte känner till LeEco grundades företaget som LeTV i Peking, Kina av Jia Yueting (贾跃亭) som är ~ 42 år just nu. LeEco som ett enormt utbud av företag som sprider sig från innehåll (musik, sportsändningslicenser, filmer) till SmarTV-apparater, mobiltelefoner, molntjänster och bilar utan förare.

Det vill skapa ett enormt end-to-end ekosystem där det kan påverka alla aspekter av slutanvändarens upplevelse. Även om idén existerar i olika former, vill LeEco driva utsträckningen av det ekosystemet till aldrig sett tidigare längder, och hittills är det ganska bra på det.

Grundaren Jia Yueting är tillräckligt säker på att han nyligen sa att Apple är “föråldrad” och “hamnar efter”, i ett ögonblick där iPhone-affären saktar ner för första gången och Apples aktie tappade 40 miljarder dollar över natten.

Många påpekar att LeEcos utmaning att konkurrera med Apple, Google, Huawei, Samsung, LG och andra är enorm. Ändå är LeEcos ledande personal snabba att motverka det eftersom det ekosystem de föreställer sig är så brett att de verkligen “konkurrerar med ingen.”

Denna öppning gör verkligen saker intressanta i Silicon Valley, och vi kommer att hålla ett öga på mervärdet av LeEcos förslag. För närvarande håller företaget fortfarande på att öka sin verksamhet i USA, och det är för tidigt att veta hur bra det kommer att göra.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Business och Leeco.