LeEco förvärvar Vizio för 2 miljarder dollar

leeco-logo-square

leeco-logo-kvadratÅterigen var rykten sanna. Teknikvärlden var bubblande om ett möjligt förvärv av Vizio av LeEco. Nu är villkoren officiella, och LeEco har sagt “varför” det drog avtryckaren på detta förvärv. LeEco kommer nu att äga Vizios hårdvaru- och programvaruföretag, men varumärket kommer att förbli ett dotterbolag, åtminstone för tillfället.

William Wang, Vizios grundare, levererade ett känslomässigt uttalande som berättade hur han pantsatte sitt hus för att skapa Vizio för 14 år sedan. Vizio är inte lika känd som LG och Samsung i denna värld, men det har snabbt kommandot en stor marknadsandel i USA på grund av det mycket goda kvalitets- / prisförhållandet för sina produkter som även inkluderar datorer och ljudfält. Det har ett stort fotavtryck i de amerikanska kanalerna, och allt detta tillhör nu LeEco. I grund och botten köper LeEco “tid” och ett mycket erfaret amerikanskt team.

Om du inte är bekant med LeEco ännu, kom ihåg det här namnet eftersom du snart kommer att känna det mycket bra. Det är ett kinesiskt företag som har ett stort horisontellt utbud av produkter som går från elbilar till cyklar, smartphones, tv-apparater och kabel-tv. LeEcos slutspel är att ansluta olika tekniker för att skapa ett unikt ekosystem som ger en bättre användarupplevelse. LeEco förväntas göra en betydande amerikansk marknadsinträde i höst.

Vizio-tv säljs ofta på platser som Wal-Mart eller Costco, och det är en bra idé att tro att LeEco-produkter skulle dyka upp där också, tillsammans med Vizio, som kommer att fortsätta att existera som ett varumärke, för nu. Vizio är baserat i södra Kalifornien, medan LeEco har sitt huvudkontor i Silicon Valley.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Business, Leeco och Vizio.