LEGO-liknande tegelstenar som används för att lära barn hur man använder blindskrift

LEGO-liknande tegelstenar som används för att lära barn hur man använder blindskrift

Vilket bättre sätt att se till att ditt barn har kul när det lär sig än att skapa pedagogiska leksaker, eller hur? För många av oss hade vi aldrig riktigt behov av att lära oss punktskrift, men tyvärr finns det barn som är födda blinda eller synskadade som inte har något annat val än att lära sig språket eftersom det är så de läser saker.

Men tack vare designbyrån Lew’Lara TBWA har de kommit med en intressant idé att lära barn läsa punktskrift, och det är genom att skapa LEGO-liknande tegelstenar som är utformade för att likna de upphöjda stötar på sidor som skulle visa bokstäver. Genom dessa metoder kommer barnen att kunna leka med tegelstenarna som om de skulle göra en vanlig LEGO-leksak, men samtidigt använda dem för att stava ut ord och läsa ord skrivna åt dem.

Observera att tegelstenarna faktiskt inte är officiellt sanktionerade av LEGO, vilket innebär att de inte kommer att vara tillgängliga för köp som en kommersiell produkt. Istället har Lew’Lara TBWA skapat 300 uppsättningar för Dorina Nowill Foundation for the Blind i Sao Paolo, Brasilien. Den goda nyheten är att förutsatt att LEGOs advokater inte följer dem, laddas designen faktiskt upp under en Creative Commons-licens så att alla som är intresserade kan kolla in det och skapa sina egna.

Det är en ganska unik och något uppenbar idé och om du vill lära dig mer kan du kolla in videon ovan för detaljer.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om utbildning och lego.