LG Display för att investera 1,75 miljarder dollar i flexibla OLED-skärmar

LG Display för att investera 1,75 miljarder dollar i flexibla OLED-skärmar

flex-2-recension-32Vi har hört rykten som kommer 2017, Samsung kan avslöja en smartphone med en hopfällbar skärm. Vi vet att Samsung har arbetat med tekniken, och 2017 kan vara när den äntligen kommer att finnas tillgänglig kommersiellt. Vi hörde sedan en annan rapport som föreslog att LG kunde följa efter.

Med tanke på deras hårda rivalitet kom detta inte riktigt som en överraskning, och det verkar som om LG ganska mycket har bekräftat det. LG Display har meddelat att företaget planerar att investera hela 1,75 miljarder dollar i flexibla OLED-skärmar. Naturligtvis återstår att se vad dessa skärmar kommer att användas för, men som vi sa, med tanke på de tidigare rykten låter det nästan som om LG retar att de också har planer på en hopfällbar smartphone.

Enligt Dr. Sang-Beom Han, VD och vice ordförande för LG Display, ”Ett paradigmskifte till OLED representerar både en utmaning och en möjlighet för skärmindustrin. LG Display är fast besluten att bli ledande på den snabbt växande OLED-marknaden genom snabba investeringar för att maximera effektiviteten. ”

Med detta sagt levererar LG Display också skärm till andra kunder, som Apple som vi har sett tidigare, så det är möjligt att denna investering kan vara för att öka sin produktionslinje för att möta kraven från sina kunder, men på något sätt antar att vi får vänta och se. Under tiden är det närmaste vi har fått från LG när det gäller flexibla skärmar LG G Flex-serien av smartphones.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om LG.