LG G Flex 2 recension

LG G Flex 2 recension

LG-G-Flex-2-00
LG kommer med full kraft till CES 2015 med lanseringen av dess fantastiska LG G Flex 2, den första smarttelefonen som officiellt tillkännagavs att komma med den senaste Qualcomm SoC, som har Snapdragon 810 2 GHz octa-core 64-bitars processor, optimerad för Android 5.0 Lollipop och Qualcomm Adreno 430 GPU.

När den koreanska tillverkaren presenterade den första Flex förra året var vi glada att upptäcka en unik formfaktor, men vi var inte helt övertygade om fördelarna med en sådan design. Idag, efter att ha sett de stora förbättringarna på byggkvaliteten och produktdesignen för andra generationen, är jag ganska såld på den här enheten.

LG G Flex 2 utnyttjar en del av den inbyggda tekniken LG G3, en av våra föredragna smartphones för närvarande på marknaden, och drar nytta av förbättringarna av de innovationer som experimenterats i LG G Flex, och det ser ut som det blev bäst av båda.

LG G Flex 2 finns i två smaker, Flamenco Red och Platinum Silver, inga ord om priser och tillgänglighet har delats av tillverkaren under briefingen.

Viktiga specifikationer (kan variera beroende på marknad):

SoC: Qualcomm Snapdragon 810-processor med 2,0 GHz 64-bitars Octa-Core CPU GPU: Qualcomm Adreno 430 Display: 5,5-tums Full HD-böjd P-OLED (1080 x 1920 pixlar / 403 ppi) Minne: 16/32 GB eMMC ROM / 2 GB DDR4 RAM / microSD-kortplats (upp till 2 TB) Kamera Bak: 13.0MP med OIS + med Laser Autofokus / Kamerafront: 2.1MP Batteri: 3000 mAh (inbäddat) Operativsystem: Android 5.0 Lollipop Storlek: 149,1 x 75,3 x 7,1-9,4 mm Vikt: 152 g Nätverk: 4G / LTE / HSPA + 21/42 Mbps Anslutning: Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, Bluetooth Smart Ready (Apt-X) 4.1, NFC, SlimPort, A-GPS / Glonass, USB 2.0 Färg: Platinum Silver, Flamenco Red Övrigt: Gest Shot, Gest View, Blick View …

Industriell design (utmärkt)

flex-2-recension-30

LG Flex 2 Design Photo Gallery

“FLYTANDE, ELEGANT OCH OTROLIGT ÖGONFANGST”LG G Flex 2 levererar toppmodern produktdesign som gör att den böjda formfaktorn ser flytande ut, elegant och otroligt iögonfallande. Som jämförelse kändes den första modellen större, större och lite för böjd.

LG har modifierat radien från 700 mm till 400 mm, och enligt tillverkaren innehåller den nya smarttelefonen ”en symfoni av kurvor som sträcker sig från en radie på 400 mm till 700 mm över framsidan, baksidan, sidorna och topp-till-botten kanterna ”. Dessutom ger kurvan mikrofonen närmare telefonen under ett samtal, vilket möjliggör bättre ljudkvalitet.

lg-g-flex-2-ces-2015-presskonferens-70

Den nya modellen är snyggare, lättare (152g mot 177g) och ger ett mer flytande och dynamiskt utseende än LG Flex. Kroppen är också mer kompakt: 149,1 mm mot 160,5 mm och 75,3 mm mot 81,6 mm.

LG-G-Flex-2-04
Nyckelelementet som skiljer LG G Flex 2 ifrån varandra när det gäller elegans är den unika strukturen på baksidan. Märkt “Spin Hairline Pattern” av tillverkaren och ger en radiell gradienteffekt som ser särskilt fantastisk ut på den röda versionen. Jag har definitivt aldrig sett en sådan struktur på en smartphone.

LG-G-Flex-2-09

En av de viktigaste innovationerna i G Flex var dess självläkande förmåga. I grund och botten kan enheten ta bort repor från ytan inom några minuter. Läkningstiden har minskat från 3 minuter till 10 sekunder vid rumstemperatur! Tekniken kan inte fungera vid kall temperatur.

Sist men inte minst är glaset på skärmen ungefär 20% mer hållbart än det på den ursprungliga G Flex, tack vare kemisk behandling som utvecklats av LG. G Flex 2 är bekvämare att hålla i handen än sin föregångare, delvis på grund av de nya kurvornas vinklar och delvis på grund av ett mer kompakt chassi. “BOTTOM-LINE: A HEAD-TURNER”

Efter att ha använt den i ett par veckor är det uppenbart att LG: s beslut att skala tillbaka på storleken var rätt. Telefonen kommer att tilltala en mycket större publik. Den passar mycket bra byxfickor (fram eller bak) och dess krökning är tillräckligt för att ge den ett distinkt utseende, men inte att den känns “tjock” eller något liknande. Slutsatsen: det är en head-turner, och de flesta vi visade att de var överens om.

Display (utmärkt)

LG-G-Flex-2-12

LG-smarttelefoner har några av de bästa skärmarna på marknaden, faktiskt var vi mycket imponerade av bildkvaliteten på LG G3. G Flex 2 ger fantastiska bilder tack vare P-OLED-tekniken. Som förväntat är OLED-svarta nivåer otroliga och färgerna har justerats för att se ganska naturliga ut. detta är inte alltid fallet, beroende på OEM.

Storleken har minskats från 6 tum till 5,5 tum medan upplösningen har stöts till Full HD (1080p), den ursprungliga Flex var bara HD (720p). Den resulterande höga pixeldensiteten på 403 PPI ger en skarp och detaljerad bild, mycket bättre än den tidigare modellen som endast levererade 245 PPI.

Som du kan föreställa dig finns det skärmar med högre upplösning där ute, men 1080p-upplösningen tar inte mycket bort från användarupplevelsen. Extra upplösning hjälper bara till med mycket liten text eller när du tittar på foton. Det finns en verklig fördel där, men det är inte kritiskt.

Programvara – Android 5.0

LG-G-Flex-2-03

Snapdragon 810 är optimerad för den senaste versionen av Android, 5.0, aka Lollipop. Huvudfunktionen i det nya Googles mobila operativsystemet är dess snygga nya användargränssnitt, vilket ger ett mer minimalistiskt utseende till programvaran. Om du vill veta mer om Android 5.0, gå till den officiella sidan.

Som sagt, LG har en hud ovanpå Android-enheter, så användargränssnittet ser väldigt mycket ut som det som uppdaterats för LG G3, vilket är väldigt snyggt. LG spikade det verkligen med den uppgraderingen.

Några få mjukvarufunktioner som är unika för LG har lyfts fram under vår genomgång, nämligen gestbild, gestvy och blickvy.

Under installationen låter ett verktyg dig kopiera allt från din tidigare LG-telefon

Under installationen låter ett verktyg dig kopiera allt från din tidigare LG-telefon

Genom att göra en gest kan användaren utlösa kamerans slutare med en handgest. Funktionen var tillgänglig i LG G3, men den är nu igenkännbar från upp till 1,5 meter, så du kan skjuta en selfie med en pinne. Gestvy gör det enkelt att kontrollera ditt sista foto direkt efter att du tagit det och blickvyn visar nyckelaviseringar direkt på låsskärmen med en nedåtgående svepning, även när skärmen är avstängd.

I praktiska termer finns det små saker som QMemo skärmdumpverktyg eller Knock-kod (4-kranar för att vakna + låsa upp telefonen med ett lösenord) som jag verkligen var glad över att hitta igen på G Flex 2. Någon gång är det den lilla funktionen som vi använder 100 gånger om dagen som gör stor skillnad.

Kamera (utmärkt. Beyond G3)

g-flex-2-samplar_15

LG G Flex 2 fotoprover

LG G Flex 2-kameran liknar den i den utmärkta LG G3 (läs vår G3-recension för att se hur bra kameran var), med några förbättringar. Efter att ha testat det kan vi bekräfta att kameran uppvisar märkbart bättre verkliga prestanda. En del av det kan komma från kamerahårdvaran, men vi tror att mycket av det har att göra med att LG justerar inställningarna. Till exempel har LG ökat skärpan och bytt ut det för lite mer buller i svagt ljus. “ANMÄRKNINGSBÄTTRE BÄTTRE VERKLIGA VÄRLDBILDER

g-flex-2-vs-lg-g3

: 1: pixelbeskärning av ett svagt ljusfoto visar att G Flex 2 är skarpare

Globalt gjorde det saker bättre i allmänhet och för sociala medier kommer G Flex 2 verkligen att imponera på dina vänner eftersom dina festfoton kommer att vara så bra. I vissa fall har LG varit mycket aggressiv i sin omgivning med svagt ljus och gjort nattbilder extremt ljusa, mer mer så att de är i den verkliga världen. Här är ett exempel:

g-flex-2-samplar_01

Kameran kan producera nattbilder mycket ljusare än vad du skulle uppfatta i den verkliga världen

Först introducerad med LG: s flaggskepp på MWC, snabbt Laser autofokus ger en mycket lyhörd autofokus även i svagt ljus genom att mäta avståndet mellan motivet och kameran med en laserstråle. Detta gör att kameran snabbt kan veta om motivet är mycket nära eller mycket långt – två mycket vanliga fall.

lg-g-flex-2-ces-2015-presskonferens-79

Prestanda (utmärkt)

Du kanske kommer ihåg att de ursprungliga G Flex 2-prestandanumren vi fick på CES var lägre än vad vi förväntade oss från Snapdragon 810-specifikationerna. Sedan dess spenderade vi tid med den sista Snapdragon 810-hårdvaran i form av en utvecklingsenhet som heter MDP som vanligtvis används för att testa chipfunktioner (och inte riktigt prestanda).

Referensanordningen har en generös termisk gräns (eftersom det är en stor enhet), så vi anser att den ligger på den övre gränsen för vad Snapdragon 810 kan göra. Det är faktiskt närmare en tablettformfaktor.

Den goda nyheten är att LG G Flex 2s prestanda har ökat från dess CES-dagar, någon gång mycket kraftigt. Titta bara på framstegen sedan CES 2015 – LG-ingenjörer har varit upptagen!

lg-g-flex2-3dmark-obegränsadlg-g-flex2-gfxbänk-trexlg-g-flex2-manhattan

I grafik / speltesterna ovan tar LG G Flex 2 naturligtvis en betydande ledning jämfört med den senaste generationens telefoner. Det är precis vad vi förväntar oss av en hårdvara från 2015 och det är i linje med de teoretiska specifikationerna. Intressant nog slår G Flex 2 till och med referens Snapdragon 810-enheten i GFXBench T-Rex-testet. Överraskande, men det är en bra påminnelse om att riktmärken är bra indikatorer, men bara indikatorer ändå. Trots sin tunna kropp är G Flex 2 ett utmärkt Android-spelsystem.

lg-g-flex2-basemark-os-2lg-g-flex2-geekbench3-multilg-g-flex2-geekbench3-singel

I tester som tenderar att vara lite mer CPU-beroende tar G Flex 2 också en logisk ledning jämfört med senaste generationens telefoner, men referenshårdvaran från Qualcomm förblir stadigt i ledningen, möjligen på grund av sin termiska design (den är större). Ändå är G Flex 2 en av de snabbaste Android-handenheterna utanför porten, och LG har lovat att pressa ut mer prestanda ur den:

“De [review] enheter som samplats är representativa för den slutliga industriella designen och användarupplevelsen men fortsätter att genomgå ytterligare optimeringar för att förbättra benchmarkprestanda. Vi förväntar oss att våra kommande programvaruversioner kommer att ge ytterligare förbättringar inom detta område. Vi är fortfarande övertygade om att G Flex 2 kommer att leverera fantastiska upplevelser till våra kunder med en enorm blandning av multimedia, prestanda och branschledande design. ” (LG Korea)

Upplevd prestanda

Vad vi kan “känna” är dock att telefonen verkar ungefär lika snabb som LG G3, vilket är en bra referens. Huruvida andra nästa generations telefoner kommer att göra mycket bättre är fortfarande en aktiv fråga eftersom G Flex 2 är den första Snapdragon 810-enheten på marknaden.

I alla fall är den dagliga upplevelsen ganska bra, men jag måste erkänna att jag hoppades på något som är ännu mer lyhörd. Det här är en av de saker som du aldrig kan få nog av.

Batteritid (utmärkt)

Batterier med stor kapacitet är mycket vanligare nuförtiden, särskilt eftersom smartphones har blivit så stora (5-tums +), men inte alla smartphones får stora batterier, det är därför jag uppskattar 3000 mAh batteri, som ganska mycket garanterar en anständig autonomi för denna prestandapackade enhet.

Beroende på din nätverkssituation kan du kanske fortsätta ett par dagar. Mer troligt kan du åtminstone använda den en hel dag och glömma att ladda den till tidigt på eftermiddagen. För tunga användare finns det en snabb laddning, så när den paras ihop med en korrekt strömförsörjning (en högförstärkare) laddas enheten från 0 till 50% på 40 minuter.

Att klämma ett 3000 mAh (böjt) batteri i denna design är en anmärkningsvärd bedrift, och det är därför batteriet inte kan tas ut. LG behövde varje liten intern volym för att få det att hända. I Korea brukade det vara så att ingen “avancerad” telefon hade råd att INTE ha ett avtagbart batteri, men snabb laddning förändrar spelet.

Slutsats (utmärkt)

flex-2-recension-08LG G Flex 2 är mycket imponerande, både när det gäller hårdvaruspecifikationer och ren produktdesign. Spin Hairline Pattern på baksidan ger en fantastisk visuell effekt, speciellt på Flamenco Red-versionen, som är vår favorit. Vi rekommenderar starkt att du ser det själv.

Överraskande nog har LG lyckats skapa en elegant, tunn, böjd och vara mycket användbar smartphone. Det faktum att det har ett 3000 mAh batteri gör det också till en av de bättre storlek / kapacitet alternativ på marknaden.

Detta är en mycket unik telefon som är en uppfriskande förändring från det traditionella lilla “skiffer” -formatet. Vår takeway är att det är en pålitlig bra nästa generations smartphone som känns bra att använda. När du gör det kommer du förmodligen att få många frågor och komplimanger om hur det ser ut. Det gjorde vi verkligen.

Filed in Cellphones> Recensioner. Läs mer om CES, CES 2015, G Flex 2, LG och smartphones.