LG G Watch Review

LG G Watch Review


LG har retat oss med sin klocka ett tag, men den tillkännagavs äntligen och demonstrerades under Google IO. Vi har använt en ända sedan vi publicerade våra första intryck och målet för denna recension om att ge dig en god känsla för hur det känns att använda en i den verkliga världen under ett par veckor. Som du vet har LG valt att anpassa sin klockstrategi till Google och G Watch kommer att fungera med alla Android 4.3+ -lurar. LG Watch har också nått kommersiell tillgänglighet och säljs till $ 229 i den amerikanska Google Play-butiken. Så, hur är det att använda LGs smartklocka?

Specifikationer

namn G Titta Gear Live
varumärke LG Samsung
Produktstorlek 1,49 x 1,83 x 0,39 “ 1,49 x 2,22 x 0,35 ″
produkt vikt 2.22 Oz 2,08 Oz
Pris (gata) $ 229,99 199,99 dollar
Bildskärmstyp IPS LCD, pekskärm Super AMOLED, pekskärm
Upplösning 280 × 280 320 × 320
Diagonal 1,65 ″ 1,63
Processor Qualcomm Snapdragon 400
2-kärnor
1,2 MHz
Qualcomm Snapdragon 400
2-kärnor
1,2 MHz
OS Android Wear Android Wear
Intern lagring 4 GB 4 GB
Bagge 0,5 GB 0,5 GB
Batterikapacitet (mAh) 400 mAh 300 mAh

Visa

Vi använder klockorna med ljusstyrkan inställd på 2/6 eller 1/6.

Vi använder klockorna med ljusstyrkan inställd på 2/6 eller 1/6.

LG G Watch är 1,65 ”stor och använder en IPS LCD-teknik, tillsammans med en upplösning på 280 × 280. Under lanseringen i San Francisco fick vi tillfälle att fråga LGs hårdvaruteam varför det använde IPS LCD och inte OLED eftersom företaget tillverkar båda typerna av skärmar. De hade berättat att denna IPS-skärm förbrukade mindre ström än andra alternativ de hade till hands. Det verkar som en övertygande orsak, för “bildkvalitet” är egentligen inte något som är förknippat med klockor ändå.

Skärmen är verkligen ljus nog under dagen, och vid ingen tidpunkt var det svårt att läsa, särskilt om du väljer en hög kontrast vit på svart standard klockhud. Jag kan verkligen sätta det i en situation där det skulle vara svårt att läsa – det här är ingen e-bläckskärm- (e-bläck är en reflekterande bildskärmsteknik, så det * behöver * det omgivande ljuset eller kräver ett extra ljus på natten) .

I praktiken kan jag inte säga att detta var ett problem. Eftersom Android Wear kräver det är klockan alltid på, och det här är ett bra beslut eftersom det är ganska irriterande att behöva trycka på en knapp för att veta vilken tid det är.

Uppsidan med denna skärm är att LG-klockan håller längre än Samsung Gear Live nemesis (det större batteriet hjälper också). Nackdelen är att designmässigt ser den svarta OLED-skärmen mer snygg ut.

Industriell design (bra och bekvämt)

lg-g-klocka-10

Designen på LG G Watch är ren men ganska enkel. Det är en svart låda med armband fästa på vardera sidan om den. Jag låter dig bedöma det själv, men på vissa sätt är enkelt inte en dålig sak. Klockans design är tillräckligt lågmäld för att passa alla typer av klädstilar och färger. Jag tycker personligen att den vita versionen ser bättre ut, men svart är en klassiker, så det är svårt att gå fel med det.

Är det bekvämt att ha på sig?

Trots att det inte ser speciellt snyggt ut, är bandet bekvämt att bära och spänner fast mycket med ett klassiskt spänne istället för ett tryckbaserat system. Risken att förlora den av misstag är låg och det är så jag gillar det. Observera också att detta är ett standardband så att du kan beställa valfritt 20 mm band och byta ut det för att passa din smak, stil och komfort.

Är den robust / solid?

Klockan har en IP67-klassning, vilket innebär att den är ogenomtränglig för damm och kan sänkas ner i 1m vatten i 30mn eller så. I teorin kan du simma och duscha med det, och det borde lätt överleva de flesta vattenstöt.

Vi har inte testat några stötar / droppar eftersom det inte marknadsförs som särskilt robust. Konstruktionen verkar dock solid och är relativt lätt, så om den inte faller direkt på skärmen, föreställer vi oss att den ska vara OK.

Android Wear-programvara (mycket bra)

lg-g-klocka-23Som vi nämnde tidigare är Android-slitage helt annorlunda än andra klockor som vi har sett tidigare. Det kräver att klockan arbetar nära med smarttelefonen, vilket effektivt “driver” innehåll istället för att klockan “drar” data från telefonen eller direkt från Internet.

Även om det inte finns någon appbutik som är dedikerad till Android Wear-kompatibla appar, kan du hitta listan över appar som kommer att installeras i Start-menyn på LG G Watch i Android Wear-applikationen på smarttelefonen, i avsnittet “Bläddra bland kompatibla appar” . Samma appar finns tillgängliga för LG G Watch och Samsung Galaxy Gear Live eftersom de båda kör Android Wear.

Meddelanden

Meddelandena presenteras som ”kort” som användaren kan titta på. De är relativt enkla och erbjuder minsta möjliga information för att låta användaren bestämma om han / hon behöver dra i telefonen. Det är bra i allmänhet, men i vissa situationer räcker det inte.

Ta till exempel e-post eller SMS: det skulle vara trevligt att kunna bläddra igenom ett meddelande på klockan själv. Det är inte möjligt med den nuvarande versionen av Android Wear, och du måste skaffa din telefon för det. Det gäller också för andra appaviseringar som Facebook, Twitter, Foursquare etc …

Med Android Wear-appen kan du kasta aviseringar som kanske inte är av intresse. Till exempel kanske Californians inte bryr sig så mycket om att få en väderrapport flera gånger om dagen, och inte alla vill veta hur många steg de har gått. Att kunna begränsa urvalet är fantastiskt. Från Android Wear-applikationen är det möjligt att avmarkera de appar från vilka du inte vill att aviseringarna ska visas på klockan.

Röstkommandon (mycket bra)

lg-g-watch-21Eftersom LG Watch är en knapplös design kan interaktionen med den hända med beröring eller röst. Touch-gesterna inkluderar den klassiska knackningen och svepningen, och en ny: täck skärmen och klockan går i standby-läge, vilket i själva verket är “hemsidan”. Röstkommandon är en bra idé, men det kan vara utmanande då och då. Till exempel om du befinner dig i en bullrig plats, fungerar inte kommandot ”OK Google” alltid. Faktum är att även i en lugn miljö fungerar det inte alltid, men dina odds är mycket bättre. Alla åtgärder kan också göras med kranar och svep, så det är din säkerhetskopia. Här är några kommandon som jag har använt:

“Ring

Det är möjligt att initiera ett samtal från klockan, och om du kan uttala kontaktens namn på ett sätt som Googles röstalgoritm förstår, så är det ganska enkelt och fungerar ganska bra. Tyvärr stöder LG G Watch inte röstkommunikation genom att prata med klockan.

“Notera”

Som standard kan du diktera en anteckning som sparas i Google Keep eller skickas som ett e-postmeddelande till dig själv (via GMail). Tredjepartsappar som Evernote har dock snabbt lagt till stöd för Android Wear. Om du väljer att göra det kan Evernote bli de-facto anteckningsförvar. Naturligtvis kan bara en app utformas för att ha den rollen vid varje given tidpunkt.

Skicka SMS och e-post

lg-g-watch-25Att skicka meddelanden via klockan kan vara ganska coolt … när det fungerar. Den svaga punkten för detta är röstigenkänning, och även om Google har den bästa där ute, kan det fortfarande vara svårt för det att känna igen namn. Visst nog har jag en utländsk accent, men även mina amerikanska vänner stöter på det regelbundet. Lyckan kan variera, och saker fungerar bra om din vän kallas “Joe”, men då kan du ha mer än en. Detta är ännu svårare om din kontakt har mer än ett e-postmeddelande.

När du väl har hittat rätt kontakt kommer röstigenkänningsmotorn förhoppningsvis att känna igen meddelandet och transkribera det ordentligt … Idén är riktigt snygg, men det finns många möjligheter till friktion. Att kunna skicka röstmeddelanden kan förbättra detta något – bara säga.

“Agenda idag”

Jag skulle vara trevlig att se nästa evenemang, även om det är för imorgon

Jag skulle vara trevlig att se nästa evenemang, även om det är för imorgon

Detta kommando berättar om nästa händelse du har en i kalendern “idag”. Det är ganska praktiskt om du springer från möte till möte, och det mesta av mötesinformationen kan ses direkt från klockan, vilket är bra eftersom gatunumret eller kontaktnamnet är något som många skulle vilja titta på när de går till mötesplatsen. Tyvärr finns det ingen agenda för “imorgon” om du vill kontrollera vad som står på din tallrik imorgon. Det här är något som jag inte har något emot att göra på kvällen eller som en sista kontroll innan jag går och lägger mig.

“Ställ in larm”

lg-g-klocka-26Ju mer du gör flera uppgifter och desto fler larm kan bli praktiska. Det är till exempel lätt att arbeta med något och tappa tid, så jag sätter någon gång ett larm som ringer 5 minuter före ett konferenssamtal. Röstkontrollerna på Android (eller iOS) har redan gjort det här mycket enklare, men klockan gör det ännu bekvämare. “OK Google, Ställ larm på …” är ett av de mest pålitliga kommandona som jag använder dagligen.

“Start”

Efter att ha väckt telefonen är Start kommandot som tar dig till den plats där tredjepartsfunktionalitet eller tillägg är åtkomliga, till exempel Compass, (Google) Keep eller World Clock.

Batterilivslängd (2 dagar – bra med en alltid på högkvalitativ färgskärm)

Som det ser ut kan LG Watch hålla i ett par dagar med måttlig användning, vilket inte är extra vanligt enligt smarta klockstandarder, men det är inte dåligt för en som har en färgstark skärm som alltid är PÅ. Som jämförelse varar Samsung Gear Live bara 24 timmar.

LÄSA: “QUALCOMM TOQ HANDS-ON REVIEW: MIRASOL DISPLAY IS THE STAR” Alternativ inkluderar Qualcomm Toq, som kan stanna i 4-5 dagar innan du behöver ladda (tack vare Mirasol display-teknik), till priset av dålig färgåtergivning, eller många andra klockor som har en monokrom skärm som Pebble Steel som varar i 5 dagar.

Om du aldrig har ägt en av de nya generationens smarta klockor är mitt allmänna råd detta: en enstaka batterilivslängd är obekvämt. Ett par dagar är mycket bättre eftersom det minskar oddsen för att torka. Intressant nog var den upplevda skillnaden mellan 2 dagar och 4 dagar inte så stor som jag förväntade mig. Poängen är att du laddar dessa klockor regelbundet, och det är något du inte gör med en vanlig klocka.

lg-g-watch-15

Det viktigaste är att ha en klocka som har minst friktion som möjligt när det gäller laddning. Toq har en trådlös laddningsfunktion, vilket är mycket trevligt (men laddaren är stor). Den är tyvärr inte kompatibel med en standard Qi-laddare. LG använder en magnetladdare, vilket är mycket trevligare än att ansluta / koppla bort en kabel, så oddsen att du kommer att ladda den är högre.

Slutligen laddas det ganska snabbt och det är möjligt att släppa det i kajen i mer än en timme för att få en bra laddning. Jag gör det någon gång när jag behöver åka till en kvällshändelse och inser att klockan behöver juice.

Slutsats (mycket bra)

På absolut sikt är LG G Watch en intressant smart klocka som är värd din uppmärksamhet. Det är bekvämt att bära och om funktionerna som Android Wear erbjuder är av intresse kommer G Watch att fungera ganska bra. Den största fördelen som den har över sin Samsung-konkurrent är den extra batterilivslängden och dess band som är säkrare mot handleden. Det kostar också $ 20 mer, men jag antar att du inte skulle köpa en smart klocka om din budget var riktigt stram.

IPS LCD-skärm är inte lika bra som Gear Lifes Super-AMOLED-skärm, men jag är inte säker på att detta är “kritiskt” just nu, och det var verkligen inte för mig. Med detta sagt är designen fortfarande mycket viktig, och du måste bestämma vad du verkligen vill, men just nu är den extra batterilivslängden och den övergripande slitkomforten min personliga prioritet.

Sparat i Utvalda> Prylar> Recensioner. Läs mer om LG Recensioner, Smart Watch och Wearable Tech.