Lighthouse är en AI-driven hemsäkerhetskamera

Lighthouse är en AI-driven hemsäkerhetskamera

När det gäller säkerhetskameror för hemmet finns det en hel del som finns tillgängliga på marknaden idag. För det mesta gör de alla ganska mycket samma sak, vilket är att ge ett videoflöde för att se vem som är i ditt hus, vem som är vid dörren, och i vissa fall kommer vissa till och med med rörelsesensorer som kan varna användare via sina telefoner.

Men att ta saker till nästa nivå blir Lighthouse. Detta är en hemkamera som lanserades från Playground, en teknisk inkubator som grundades av Androids Andy Rubin. Det som gör Lighthouse så annorlunda än resten av kamerorna där ute är att den förlitar sig på AI och djupinlärning där istället för att bara kunna spela in vad den ser, vet den vad den ser.

Detta innebär att användare kan berätta för plattformen vissa saker som de vill att den ska hålla ett öga på, så istället för att du ständigt måste hålla ett flöde öppet för att kontrollera ditt hem blir du bara uppmärksam på saker som du har sagt det för att varna dig för det. Användare kommer att kunna ställa den specifika frågor, till exempel vem som tog din hund på promenad, vilken tid fick dina barn hem från skolan eller till och med fråga om de sprang i huset trots att du berättade för dem otaliga gånger att inte, och nu får du ditt bevis.

På tal med Fast Company sa Jessica Gilmartin, chef och CMO på Lighthouse, ”Vi tänker på det som det inversa av Alexa. Så Alexa är ett riktigt enkelt och härligt sätt för dig att förstå vad som händer ute i världen när du är hemma, och Lighthouse är ett riktigt enkelt sätt för dig att förstå vad som händer hemma när du är ute i världen. ”

Huruvida dessa funktioner helt enkelt är nya eller användbara återstår att se, men om du tror att du skulle kunna använda ett sådant system är Lighthouse för närvarande tillgängligt för förbeställning där det prissätts från $ 399 med ett års videoövervakningstjänst .

Sparad i prylar> Hem. Läs mer om AI (artificiell intelligens), anslutna objekt, IoT (Internet of Things) och säkerhet.