Lion King Remake bekräftad av Disney

Disney släpper First Teaser för Lion King Remake

lejon-kung-remake
Disney har gjort flera animerade filmer, men The Lion King är kanske en av de mest framgångsrika filmerna någonsin. Om du växte upp under 90-talet kanske du har sett det en gång – eller ett dussin gånger i mitt fall – för det var bara så bra. Lejonkungen har stått tidstestet och har verkligen inte glömts bort, men Disney är nu övertygad om att den behöver uppdatera den ikoniska animerade filmen. Det har bekräftat idag att The Lion King remake har satts på “snabb väg till produktion.”

Walt Disney Studios har lagt projektet i regi Jon Favreaus skickliga händer. Beslutet att göra denna remake gjordes uppenbarligen efter den smash hit som The Jungle Book remake visade sig vara, även regisserad av Favreau, den har tjänat 965,8 miljoner dollar över hela världen sedan den släpptes tidigare i år i april.

Disney har omföreställt sina klassiska filmer för samtida publik, tidigare remakes inkluderar Cinderella, Maleficent och senast The Jungle Book. Det har redan ett sådant projekt på gång – Beauty and the Beast som Emma Watson spelar som Belle.

Studion säger att precis som Beauty and the Beast kommer The Lion King remake också att innehålla låtar från den ursprungliga animerade klassikern. Disney har också bekräftat att de arbetar med Favreau på en uppföljare till The Jungle Book, även om det klargjordes att inget släppdatum har lämnats för någon film ännu.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Disney och underhållning. Källa: thewaltdisneycompany