Logitech HD Pro Webcam C920 Review [1080p + hardware H.264 ]

Logitech HD Pro Webcam C920 Review [1080p + hardware H.264 ]

Logitech har nyligen lanserat Logitech HD Pro Webcam C920-webbkamera, och den här är särskilt intressant för mig eftersom H.264-videokomprimering görs i själva kameran. Du hörde det rätt, vi pratar om inbyggd hårdvarukomprimering här. Om du inte känner till hur detta fungerar, skickas vanligtvis webbkamerainspelningsvideo och en okomprimerad ström till datorn, där huvudprocessorn (CPU) utför videokomprimering innan den skickas av en programvara som Skype. Komprimeringen kan variera från en videosamtalsprogramvara till en annan, men principen förblir densamma. Genom att låta kameran utföra hårdvaran är det möjligt att ha utmärkt videokvalitet, även på en lätt kraftfull dator.

Sammanhang

Vi använder Skype ganska mycket på kontoret, så vi bestämde oss för att testa kameran för att se om den lever upp till hype. Observera att för att dra nytta av 1080p-videostreaming i Skype måste man installera Skype 5.7 (beta för nu) eller senare. För att testa detta har jag bestämt mig för att prova Logitech HD Pro Webcam C920 på min gamla Macbook Air (Core 2 Duo + 4GB), eftersom det inte är en kraftfull dator. Jag var väldigt nyfiken på att se hur kameran skulle fungera.

Resultat

Resultatet var väldigt intressant: både bildkvaliteten och rörligheten på Logitech HD Pro Webcam C920 var märkbart högre än till och med Logitech HD Pro Webcam C910, som ligger bara ett hack nedan och skillnaden är särskilt märkbar jämfört med den äldre Logitech Quickcam Pro 9000 som var en av de bästa webbkamerorna för bara ett par år sedan. Här är skärmdumparna från mitt skrivbord och jag har laddat upp bilderna i full storlek på vårt Ubergizmo Flickr-konto eftersom de 640 pixlar breda bilderna inte ger en verklig känsla av hur det ser ut.

Skärmdump från Skype med Logitech Quickcam Pro 9000

Skärmdump på Skype med Logitech HD Pro Webcam C910, du kanske märker “skärpningsfiltret”

Skärmdump från Skype med Logitech HD Pro Webcam C920

Ovan finns skärmdumpar från Skype-samtal där jag visar mitt skrivbord. De är en bra bas för att illustrera skillnaderna mellan de få Logitech-webbkamerorna vi har. Det är uppenbart att saker och ting har förändrats mycket sedan QuickCam Pro 9000 vilket var bra när det kom ut, men även jämfört med den senaste Logitech HD Pro Webcam C910 märks skillnaden i helskärm. Om du har en liten skärm eller använder Skype i ett fönster spelar det ingen roll så mycket för dig. Jag personligen gillar att videosamtal i helskärm, så varje liten detalj sprängs.

Uppdatering 2012-12-16: det har gått ett tag, men jag ser i kommentarerna att skärmdumparna nedan inte räcker för att bilda en definitiv åsikt. Det är sant att Skype antagligen introducerar för mycket störningar och att bildreduceringen för att passa webbplatsens innehåll på 640 pixlar kan ta bort för mycket information. På Ubergizmo vill vi aldrig lämna människor i kylan, så vi kom tillbaka med en bättre testinställning som består i en kontrollerad belysningsmiljö och grödor av de bilder som tagits med webbkameran i högsta upplösning. Här är det: Logitech C920 vs. B910 (om du vill veta vad som är skillnaden mellan C- och B-serien, läs den här tråden @ Logitech. I grund och botten är det programvaran)

skott i starka ljusförhållanden

sköt i svagt ljus

Logitech C920 vinner ganska tydligt i dessa bilder, och jag laddar upp foton och filmer i full storlek till Flickr, bara om du vill titta närmare på dem. Njut av!

CPU-användning

CPU-användningen är svår att mäta, för om bilden rör sig ändrar det kamerans bithastighet, och även om det finns hårdvarukomprimering ändras fortfarande dataflöde enormt. I vilket fall som helst har jag inte sett något praktiskt låg-CPU-användning med Logitech HD Pro Webcam C920. Jag kan tro att det kan använda mindre resurser för samma kvalitet, men jag kan inte säga det, för jag kan inte justera kvaliteten för att jämföra äpplen till äpplen. Så om du har en långsam dator kan du förvänta dig bättre komprimering och bättre bildkvalitet, men förvänta dig inte låg CPU-användning – i Macbook Air 11 ″ (Windows 7) varierade CPU mellan 45-65% med varje kamera.

Observera att Logitech rekommenderar detta för att uppnå 720p: ”För 720p videosamtal rekommenderar vi minst en 1 Mbps uppladdnings- och nedladdningsinternetanslutning och en 2 Mbps-anslutning för 1080p videosamtal. Vi rekommenderar en 2,4 GHz Intel Core 2 Duo eller högre med 2 GB RAM. (För specifika krav, vänligen kontrollera din föredragna videosamtalers hemsida, eftersom kraven kan variera.) ”

Som du kan se är detta mer än vad min Macbook Air (gen 1) kan. Men medan vi testade med 6-Core 3.8GHz-skrivbordet såg vi ingen märkbar skillnad i bildkvalitet. Enligt speedtest.net. vår internethastighet är 30 Mbps / 7,5 Mbps

Dricks

Jag ville påpeka att moderna Logitech-webbkameror fungerar mycket bra med standard USB-kameradrivrutiner för Windows. Dessa dagar görs det mesta av arbetet inne i kameran ändå, så jag behöver inte installera någon programvara som medföljde CD: n. Dessa är ”Extras” som kan vara användbara, men de är inte obligatoriska.

Slutsats

Jag gillar verkligen stativfästet som är unikt för C920-webbkameran

Logitech HD Pro Webcam C920 är en fantastisk webbkamera, som jag varmt rekommenderar till videosamtalentusiaster. Om du vill ta en titt i förhållande till prissättningen, är landets layout: på Amazon kostar C920 $ 90, C910 kostar $ 64 och Quickcam Pro 9000 för $ 50. Det är klart för mig att för $ 14 mer bör du få C910 eftersom den har bättre färgåtergivning och bildkvalitet. Om du har en liten bärbar dator eller ringer i ett fönster är det mer än tillräckligt.

Videosamtalentusiaster bör ta en titt på Logitech HD Pro Webcam C920 eftersom den erbjuder märkbart bättre bildkvalitet, och Logitech vev inte upp “skärpningsfiltret” på den, så bilden ser mer naturlig ut. Ärligt talat har jag inte tittat på webbkamera prissättning på ett tag, och jag blev förvånad över att C920 redan var en $ 90 webbkamera.

Om du har frågor om något som inte täcktes, lämna en kommentar så försöker jag ta itu med det så snart jag kan. Jag hoppas att den här recensionen gav dig en bra översikt över Logitech HD Pro Webcam C920.

Specifikationer

H.264 HW-kodning för snabbare, mjukare HD-upplevelser
Carl Zeiss-optik med förstklassig 20-stegs autofokus
Full HD 1080p videosamtal på Skype
Full HD 1080p-inspelningar och snabb uppladdning till Facebook, Tweeter och YouTube
Högkvalitativ dubbel mikrofon för stereoljud
Stativfärdig bas
Officiell hemsida

Filed in Datorer> Recensioner. Läs mer om Logitech och webbkameror.