Logitech TV Cam HD Review

Logitech TV Cam HD Review

Logitech TV Cam HD ger Logitech till en marknad som är mycket önskad, men ändå dåligt serverad: Skype på den stora skärmen. Det är uppenbart att många människor skulle älska att använda Skype på sin TV, och spridningen av stora och billiga LCD-TV-apparater gör bara denna idé mer genomgripande. Även om många smarta TV-apparater nu erbjuder Skype som ett integrerat alternativ, finns det ännu fler HDTV-apparater där ute som inte har möjlighet.

Med tanke på att TV-apparater kan användas i många år är det osannolikt att dessa människor (förmodligen du, eftersom du läser detta) kommer att uppgradera sina TV-apparater bara till videochatt. Det är där Logitech TV Can HD spelar in. Den fungerar med alla HDMI-aktiverade TV-apparater, kan ansluta till WiFi eller Wired Ethernet och lovar tydlig video och bra utgående ljud. I den här översynen testar vi Logitech TV Cam HD för att se om den lever upp till försäljningsnivån.

Sammanhang

Jag är en webbkameraentusiast och jag pratar med min familj på Skype ett par gånger i veckan. Jag har testat ett antal webbkameror och köpte till och med en Tely HD skype-kamera för mina föräldrar. Det är en enhet som tillhandahåller samma tjänst som denna Logitech TV Cam HD. Jag använde också Skype på Samsung Smart TV Series 8000 (2012-modellen, dual-core), så jag har lite erfarenhet av Skype på många plattformar.

Vad finns i boxen

Logitech tillhandahåller i stort sett allt du behöver för att komma igång: självklart webbkameraenheten, men också en HDMI-kabel, strömbrickan, en liten fjärrkontroll och användardokumentationen. Jag är glad att Logitech inte gick billigt på kabeln eftersom det är extremt frustrerande att behöva skaffa en från en annan källa.

Industridesign

Den industriella designen är ganska elegant för denna typ av extern lösning. Med elegant menar jag inte självklart för att Logitech TV Cam HD är mycket större än kamerasystem som är integrerade i moderna TV-apparater. Precis som bärbar webbkamera inte kan konkurrera med fristående i PC-världen, har ingen inbäddad TV-kamera de optiska och ljud- (inspelnings-) egenskaperna hos denna Logitech TV Cam HD.

Å andra sidan tror jag att det mesta av utrymmet är där för att rymma de fyra mikrofonerna som finns på toppen av TV-kameran HD. Om det inte var för det kunde Logitech minska storleken dramatiskt. Kanske finns det också en önskan att göra enheten större av estetiska skäl: att matcha de stora proportionerna hos en stor TV. Under alla omständigheter låt oss veta vad du tycker i kommentarerna.

Logitech TV Cam HD på en 55 ″ Samsung LED-TV

Med en bredd på 9,5 ”och ett djup på 2,5” kommer webbkameran att vara ganska märkbar längst upp på TV: n, det är därför den fina fasaden är viktig för mig. På baksidan kan vi se HDMI-porten, Ethernet-porten, en microUSB-kontakt (för ström), en återställningsknapp och en liten högtalare för meddelande om inkommande samtal.

Lagringsmekanismen bygger på det faktum att din TV har en hård kant på toppen, och även om detta fungerade med de flesta TV-apparater som jag har sett kan en exotisk design vara ett problem. Tänk bara på det innan du beställer den här kameran. Logitech har också inkluderat ett alternativ för att ansluta den här webbkameran till ett stativ, vilket verkligen kan behövas om du inte vill placera den överst på en TV eller om du inte behöver ta emot video. Hela kvarhållningssystemet fälls snyggt om det behövs.

Uppstart

Vid den första installationen finns det en mycket enkel steg-för-steg-installation och den viktigaste delen är nätverkskonfigurationen. Om du har kabelanslutet Ethernet är det bara att ansluta så är du klar. Om du har WIFI behöver du bara stansa WiFi-lösenordet så är du klar.

Det andra steget är att ange dina Skype-referenser. Om du inte har ett konto kan du skapa ett, men jag tror vanligtvis att det är lättare att göra det på Skype.com som att lägga till kontakter med TV-tangentbordet som ett besvär. Hur som helst kan du “göra” allt på TV: n om du verkligen vill.

Det finns också möjliga tweaks som du kan göra med ljudet och webbkvalitetens bildkvalitet, men jag tror att de flesta kommer att lämna det i fred.

Videokvalitét

Inkommande video: när konversationen först startade verkade bilden lite blockig, men efter några sekunder var den fantastisk. Det är vettigt eftersom bildkomprimering baseras på skillnaden mellan efterföljande ramar. Med tiden går det mindre pixelblock att flytta i nätverket eftersom din samtalsmottagare inte hoppar runt (eller kanske de är, haha). Jag skulle säga att det för normal konversation är ganska mycket det bästa jag har sett när det gäller fristående kamera

Det var vad min samtalsmottagare tittade på

Utgående video: Webbkameran gör också ett mycket bra jobb med att fånga, komprimera och skicka video / Detta är ett skott av mig själv sett på samtalsmottagarens dator på en 1,5 Mbps / 0,5 Mbps internetanslutning. Det är riktigt bra, och igen är det huvud och axlar bortom det som Tely HD skulle producera.

Ljudkvalité

Inkommande ljud: detta beror främst på installationen i andra änden, men jag kan säga att det är bra att använda TV-högtalarna. Den övergripande ljudkvaliteten var fantastisk, och totalt sett borde detta inte vara ett problem. Jag gillade verkligen att kunna använda TV-soundbar som är mycket snyggare än de integrerade TV-högtalarna.

Utgående ljud: från vad jag har fått höra av människor som jag pratade med med den här enheten kommer ljudet ofta lite mjukt ut. Det kan bero på att jag testade den på en plats med högt i tak, men mikrofonens placering högst upp på enheten kan ha något att göra med den. I framtiden kanske Logitech vill använda en riktad mikrofon för att göra det enklare. Som sagt, ingen nämner något eko från mina TV-högtalare, så Logitech har gjort ett bra jobb med det omgivande ljudet.

Övergripande användargränssnitt

Jag tyckte att gränssnittet var ganska enkelt att använda, och alla som har installerat Skype tidigare kommer att vara på en bekant plats. Om du planerar att installera detta för någon som inte är bekant med Skype kan det fortfarande fungera, men jag rekommenderar verkligen att hålla antalet kontakter kort så att alla är på skärmen (ingen rullning behövs). Därifrån är det inte mer komplicerat än att byta TV-kanal, hitta en kontakt och ringa.

Prestationstrick: Jag har många Skype-kontakter (70+) och kanske gör du det också. Om så är fallet rekommenderar jag att du skapar ett andra konto med färre kontakter. Jag märkte att fristående Skype-enheter inte hanterar ett stort antal kontakter så bra, och även om Logitech TV Cam HD klarar sig lite bättre än andra, kan det fortfarande sakta ner av ett stort antal kontakter.

Slutsats

Logitech TV Cam HD ger mycket enkel åtkomst till Skype och det är ganska fantastiskt att använda det på en stor TV. Det övergripande paketet är ganska bra, och trots att jag köpte en Tely HD förra året kan jag garantera att Logitech TV Cam är en överlägsen produkt i stort sett alla aspekter: industriell design, användargränssnitt och ljud- / videokvalitet.

Nu vill jag ställa in dina förväntningar ordentligt: ​​om du äger en Logitech C920 eller C910 får du inte samma utgående videokvalitet. Tyvärr kan jag inte ansluta den här webbkameran till en dator för att göra syntetiska mätningar av bildkvalitet, så jag litar främst på vad vi kan se via Skype.

I slutändan är Logitech TV Cam HD ganska mycket den bästa fristående Skype-kameran som du kan få idag. Det kräver ingen dator och gränssnittet är ganska intuitivt, särskilt om du begränsar antalet kontakter. Jag hoppas att denna recension har gett dig en god uppfattning om hur det är att använda den här enheten i den verkliga världen. Om du har en fråga eller om jag inte täckte över något viktigt, vänligen släpp en kommentar så gör jag mitt bästa för att klargöra. Tack för att du hälsade på.

Filed in Home> Recensioner. Läs mer om Logitech, Skype, Videochatt och webbkamera.