Loopt moderniserad iPhone-app med pulsfunktion

[SXSW] På SXSW träffade jag Sam Altman, medgrundare och VD för Loopt, en platsbaserad social nätverkssajt, och han visade mig den nya Loopt-appen för iPhone. Loopt introducerade sin nya Pulse-knapp som gör det möjligt för SXSW-deltagare att komma åt en konsoliderad guide för alla paneler, filmer, band och fester på SXSW (fliken Pulse!> Events) Därifrån kan användare lyssna på musikklipp från SXSW-band och se vem som annars går på Facebook. Loopt var en av de första framgångsrika mobila platsbaserade sociala nätverkssajterna, men nu tävlade med trendiga nykomlingar Gowalla och Foursquare, som lade till en spelkomponent i det vanliga platsbaserade sociala nätverket, var företaget tvungen att släppa en incheckningsfunktion 5 månader sedan.

Enligt Sam Altman räknas webbplatsen nu över 3 miljoner användare, och den nya Pulse-funktionen inkluderar tiotusentals lokala evenemang, tillåter incheckning till evenemang, offentliga tips och möjligheten att svara på evenemang som publiceras på Facebook. Nya partners SonicLiving, Zvents och Metromix ger åtkomst till musik och underhållningsinnehåll till Loopt-användare.

Loopts befintliga svit med innehållsleverantörer inkluderar Zagat, CitySearch, Microsofts Bing och TastingTable. Jag frågade Sam Altman om han betraktade Yelp som en konkurrent svarade han bekräftande och han instämde med mig när jag föreslog att den lokala sök- och rekommendationssidan snart kommer att lägga till den saknade platsbaserade komponenten i erbjudandet. På frågan om Google Latitude ville Sam Altmandec inte kommentera. Dessutom uppgav han att Loopt inte tävlar med Gowalla och Foursquare eftersom det inte är ett spel, ja, håller inte med om det här. Enligt min mening är framtiden för platsbaserade mobiltjänster full av förvärv, samlare och öppna API: er som Facebook Connect för att tillhandahålla kommunikation och datautbyte mellan olika webbplatser.

Filed in Cellphones> Top Stories> Web. Läs mer om Foursquare, Location-based, Mobile, Social Networks, Sxsw, Sxsw 2010 och Yelp.